Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
POLITIKA
Darko Milinović izbačen iz HDZ-a : Kraj svemoći “ličkog šerifa”

Darko Milinović izbačen iz HDZ-a :
Kraj svemoći “ličkog šerifa”

Visoki sud časti  ( ma kako to oksimoronski zvučalo ) jednoglasno je izbacio “ličkog šerifa” Darka Milinovića iz HDZ-a. Bez prava na obranu. Prekršio je “pravila igre”, i to kao recidivist, zaigrao se u shvaćanju unutarstranačke demokracije i – “poginuo”. Presudila mu je “autobus demokracija”. Pobuna ličkih HDZ-ovaca kojima je Dado stao na čelo u obrani vlastitih interesa i zadovoljenju vlastitih političkih apetita.

Poveo je pred Središnjicu HDZ-a u Zagrebu, 29.kolovoza, svoje vatrene pristalice koje su u već viđenoj maniri “događanja naroda” umarširale u sjedište stranke pjevajući “Bože čuvaj Hrvatsku”. Od koga? Od HDZ-a!?

Milinović i njegovi agilni sljedbenici, njih stotinjak, htjeli su razgovarati s vodećim ljudima stranke o izborima za novo vodstvo gospićkog i ličko-senjskog HDZ-a. O navodnim pritiscima na ličko članstvo da glasa za favorite Središnjice. A oni žele baš Dadu. Za šefa ŽO HDZ-a. Središnjica, navodno, lobira svim sredstvima za Marijana Kusića. Izbori se već nekoliko puta odgađaju, jer vodstvo HDZ-a procjenjuje da njihov kandidat ne stoji baš dobro. Ukratko, Darko Milinović, HDZ-ov veteran, prešao je “taknu crvenu liniju” i katapultiran je iz stranke. Jednoglasno. Tzv. Vijeće časti nije dvojilo: kriv je!
Jer je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a i uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese stranke, te počinio osobito teške povrede članskih obveza, priopćio je Visoki časni sud nakon provedenog stegovnog postupka.

I tako je bivšem ministru zdravstva, bivšem potpredsjedniku vlade, članu Predsjedništva i kandidatu za predsjednika HDZ-a- odzvonilo.
Tome se nije nadao. Vijest ga je neugodno iznenadila. Isključenje smatra “neopravdanim i nedemokratskim”, a o svemu će progovoriti narednih dana kada se malo sabere. Izgledno je da bi mogao aktivirati svoj zastupnički mandat. i u Saboru opstruirati dojučerašnjeg šefa Andreja Plenkovića. Hoće li nakon svega, kao HDZ-ov otpadnik,  ostati ličko-senjski župan? To još nije izvjesno. No, nije li mandat osvojio izravno, od građana, na neposrednim izborima?

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI