Neovisni novinarski portal
28.10.2020.
POLITIKA
Damir Krstičević/Izvor:N1

Damir Krstičević u citatima:
Ministar kojeg nije lako razumjeti…

Damir Krstičević/Izvor:N1

Damir Krstičević, ministar obrane u vladi Andreja Plenkovića, doista je osebujan tip. Čuđenje u svijetu. Poslije svake njegove izjave, morate stati i zamisliti se, jer treba zaista biti domišljat da bi se ovog ministra prevelo. Osim toga, apsolutni je prvak među domaćim političarima po nasumičnom korištenju političkih fraza u svojim istupima. Njegova je retorika šuplja, frazerska, nesuvisla, a njegov gard ravan državniku koji upravo rješava najveće probleme ovoga svijeta. Iz te sinergije ( jedna od najomiljenijih riječi ministra Krstičevića) nastaju izjave za pamćenje…

Damir Krstičević/Izvor:N1

Danas je , kako prenosi Index.hr,  zamoljen za komentar curenja inmformacija iz istrage u najnovijoj aferi “Kum”, nazvanoj po privedenom kumu Milijana Brkića, Blažu Curiću, jednom od šest vozaču ministra Tomislava Tolušića , izjavio: “Sigurnost, sigurnost, vojska”, što ,vjerojatno, osim njega nitko ne može razumjeti.
I nije to prvi put da ministar Krstičević govori šifrirano, kao da nešto mrmlja sam za sebe…
Kad su ga nedavno pitali kako komentira da se pravomoćno osuđeni ratni zločinac Tomislav Merčep rehabilitira u Krapinskim Toplicama na teret poreznih obveznika, i to bez policijskog nadzora, ministar obrane je izvalio: “Hrvatska ima svoj domovinski rat kao temelj moderne hrvatske države, ima svoje hrvatske branitelje na koje smo ponosni i fokusirani smo na budućnost”. Zaboga, što je “pisac” htio reći ???
Na temu vukovarskog prosvjeda najavljenog za 13. listopada, Krstičević se bar držao teme: “Nema obljetnice koju nismo dostojanstveno obilježili. Ova Vlada je vratila vojsku u Vukovar. Nijedna do sada to nije učinila – ova Vlada je to učinila u funkciji mira i sigurnosti. Vratili smo svečanost dodjele časničkih činova u Vukovar. Prema tome, za nas je Vukovar gravitacijsko središte hrvatske države i brinemo se o miru i sigurnosti – i sve je u redu, sve je mirno i sigurno”- zaključio je, valjda želeći kazati da za prosvjed nema razloga.
Tijekom velikog požara koji je izbio na Pelješcu i dalmatinskom jugu, gdje su prilikom gašenja vatre stradala i dva vatrogasca, ministar im je zaželio što brži oporavak i rekao u svom kićenom, velevažnom stilu : “Čovjek je najvažniji dio sustava domovinske sigurnosti i to nam je ključna točka na koju smo usredotočeni”. Zahvaljujući vatrogascima koji su na požarište stigli iz više županija, uz ostalo je dodao: “…zajedničkim snagama u sinergiji i partnerstvu možemo pomoći u obrani od požara”.
A na sastanku Županijskog vatrogasnog stožera Dubrovačko-neretvanske županije u Kuli Norinskoj iznimno sadržajno je poručio: ” Na sastanku smo razgovarali o sustavu naučenih lekcija, poboljšanju organizacije upravljanja požarima i poboljšanju strategije gašenja požara”. Zanimljivo i poučno…
Na obilježavanju 25-te obljetnice akcije Medački džep , posebno je pozdravio osuđenog ratnog zločinca Mirka Norca i to objasnio riječima: “Na akciju Medački džep moramo biti ponosni, a što se tiče Mirka Norca, bio je rat, bio je zapovjednik Zbornog područja Gospić i zbog onoga što se tu dogodilo nosi svoj križ, a meni je drago što je danas ovdje s nama”.
Zasad, izdvajamo još samo jedan citat ministra obrane, onaj u kojem demantira ambicije da se eventualno kandidira kao HDZ-ov čovjek za predsjendika države:
“Ja nisam političar općeg smjera, politikom, iskreno, nakon ove dužnosti se ne želim baviti, mislim kad ova dužnost završi. Što se mene tiče, služio sam Hrvatskoj za vrijeme Domovinskog rata, dao sam sve najbolje, služim danas svojoj zemlji i sa svojim timom gradim Hrvatsku vojsku. Kad završi ovaj posao ima jako puno ljudi u Hrvatskoj, mladih i sposobnih, koji zaslužuju priliku”, rekao je Krstičević, evidentno polaskan i samom činjenicom da se njegovo ime u tom kontekstu spominje, ali srećom, ne i spreman u tu avanturu ući. A bila bi to zbilja avantura…

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI