Neovisni novinarski portal
23.5.2019.
DJEČICA
Šibenbska knjižnica: ilustracija

Šibenska knjižnica – rade i kad drugi ne rade:
Ljetne radionice za djecu

Šibenbska knjižnica: ilustracija

Šibenska Gradska knjižnica Juraj Šižgorić je zasigurno epicentar kulturnih i inih zbivanja u Šibeniku tijekom cijele godine. Za razliku od nekih drugih kulturnih institucija, u šibenskoj knjižnici se gotovo svakodnevno priređuju događaji i sadržaji (predavanja, tribine, izložbe, okrugli stolovi, radionice itd.) mimo uobičajene knjižničke prakse (posuđivanje knjižne građe, CD-a, DVD-a). U Šižgoriću ne miruju niti ljeti, kada glavnina institucija koje dobivaju novac iz raznih proračuna u pravilu ne rade ništa, unatoč tome što je grad prepun gostiju iz Hrvatske i inozemstva.

Budući da djeci ljeti u Šibeniku (nakon završetka Međunarodnog dječjeg festivala koji traje dva tjedna) manjka javno priređenih zanimljivih i poučnih zbivanja, za njih su priredili radionice, pa evo rasporeda:

6. kolovoza (ponedjeljak) 10:00 – 12:00

Radionica Maca Čarapica i Miš Drvko – radionica izrade lutki od uporabnih predmeta. Polaznici radionice trebaju na radionicu donijeti čarapu i drvenu kuhaču.

13. kolovoza (ponedjeljak) 10:00 – 12:00

Radionica Priča iz sjene – izrada malog kućnog kazališta sjena. Polaznici radionice trebaju na radionicu donijeti manju kartonsku kutiju.

20. kolovoza (ponedjeljak) 10:00 – 12:00

Radionica Klaunovska posla – mala škola za klaunove. Polaznici radionice trebaju na radionicu donijeti šešir ili kapu (zimsku ili ljetnu).

Radionice vodi Karmen Bezbradica.

Eko radionica Podmorje srijeda 8. kolovoza 10:00 – 12:00. Radionicu vodi Helena Šarić.

Na radionice se možete prijaviti osobno dolaskom u Knjižnicu, na broj telefona 022/201-280 ili u inbox Facebook stranice Knjižnice, poručuju iz GKJŠ.

Šibenska knjižnica: ilustracija

Tags: ,

VEZANE VIJESTI