Neovisni novinarski portal
7.6.2020.
(NE)ZANIMLJIVOSTI
Arhiva: Predsjednički kandidat Milan Kujundžić 2014. u Šibeniku (Foto TRIS/H. Pavić

Čestitamo:
Prof. dr. sc. Milan Kujundžić, dr. med. postao predsjednik Povjerenstva za unaprjeđenje sveobuhvatne zaštite zdravlja djece

Arhiva: Predsjednički kandidat Milan Kujundžić 2014. u Šibeniku (Foto TRIS/H. Pavić

Vlada Republike Hrvatske i dalje ima dijelove sjednice koje su zatvorene za javnost. Premda teoretski izabrana od građana RH, Vlada RH ipak rado krije neke svoje rasprave od istih građana. No najčešće se u tim zatvorenim dijelovima sjednica ne raspravlja o ultratajnim odlukama od sudbonosne važnosti za sigurnost građana i opstojnost hrvatske države, nego se uglavnom radi o diobi fotelja, odnosno imenovanjima osoba na istaknute funkcije u državnim agencijama, zavodima, povjerenstvima, tajništvima, odborima itd.

Tako su i sa zadnje svoje sjednice odaslali priopćenje za javnost u kojemu navode što su to oni odlučivali iza zatvorenih vrata.

Naime, kako ističu, prof. dr. sc. Milan Kujundžić, dr. med., imenovan je predsjednikom Povjerenstva za unaprjeđenje sveobuhvatne zaštite zdravlja djece. Tako je imenovan ‘po položaju’, kako ističu, dok su članovima imenovani: Sanja Predavec, Ivana Tonković, Momir Karin, Vedrana Šimundža Nikolić, mr.sc. Dragan Josipović, Mirna Jušić, mr. sc. Davor Huška, Tatjana Bekić, dr. med., Davorka Osmak-Franjić i Ljiljana Vuletić.

Povjerenstvo za unaprjeđenje sveobuhvatne zaštite zdravlja djece ? Što je to, zapitat će se neki.

Evo što je: Povjerenstvo za unaprjeđenje sveobuhvatne zaštite zdravlja djece je novoosnovano tijelo kojemu je zadaća, kako piše: davanje prijedloga za utvrđivanje načina unaprjeđenja sveobuhvatne zaštite zdravlja djece, te utvrđivanje terminskog plana aktivnosti i nositelja tih aktivnosti.

Osim predsjednika ministra, u njemu će sjediti i sljedeći: predstavnik Ministarstva zdravstva, predstavnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, predstavnik Ministarstva znanosti i obrazovanja – predstavnik Ministarstva pravosuđa, predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova, predstavnik Ministarstva financija, predstavnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, predstavnik Ureda pravobranitelja za djecu, predstavnik Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i predstavnik udruga iz područja zdravstvene zaštite djece.

– Sukladno Programu Vlade Republike Hrvatske za mandat 2016. – 2020. na području zdravstva mora se osigurati potpuna zdravstvena sigurnost svih građana te kvalitetna, svima dostupna, zdravstvena zaštita na cijelom području Republike Hrvatske. U okviru zacrtanog programskog cilja posebno treba skrbiti o unaprjeđenju i osiguranju sustavnog praćenja zdravlja djece te njihova razvoja i kvalitete života – obrazlaže se osnivanje Povjerenstva s dr. Kujundžićem na čelu.

Povjerenstvu želimo uspješan rad, a svoj djeci da budu zdrava i vesela, odnosno da im bude unaprijeđena sveobuhvatna zaštita njihova zdravlja. I bez usluga novoosnovanog Povjerenstva.

Na ovoj poveznici pogledajte sadržaj odluke o osnivanju Povjerenstva za unaprjeđenje sveobuhvatne zaštite zdravlja djece, a kao gratis-dodatak podsjećamo na naš davni tekst: u kojem možete naći spisak nekih agencija, povjerenstava… itd.: Objavljen nepotpuni popis državne imovine, pa evo i nepotpunog popisa državnih agencija, ureda…

Arhiva: Predsjednički kandidat Milan Kujundžić 2014. u Šibeniku (Foto TRIS/H. Pavić)

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI