Neovisni novinarski portal
6.8.2021.
SLIKA I NEPRILIKA
Sanader na snimci (foto printscreen Instagram)

Žena dr. Ivi Sanaderu u Moskvi:
Kako vas nije sram doć’ ode? Kako te nije sram? Triba te biti sram! Neka te bude sram! (VIDEO)

Sanader na snimci (foto printscreen Instagram)

Čini se kako izvanredni uspjeh vatrenih nogometaša, te općenarodna euforija i lančana eksplozija domoljublja ipak nije kod sviju izazvala potpuni gubitak pamćenja. Amnezija zasigurno nije pogodila ženu koja se čujno posve iznervirala ugledavši na moskovskom stadionu za vrijeme finalne utakmice dr. Ivu Sanadera, nedavnog hrvatskog premijera i predsjednika stranke HDZ, a koji je već godinama u nizu nedovršenih sudskih procesa optuženik za niz krupnih kriminalnih, koruptivnih… itd. nedjela.

-Kako vas nije sram doć ode? Kako vas nije sram? – stala je pred Sanadera  ostale temperamentna Dalmatinka, govorom sa splitskog područja, kada je u stadionskom predvorju ugledala skupinu ‘skockanih domoljuba’  među kojima je bio i političko-pravosudni junak Sanader.

Kako se vidi na video snimci objavljenoj na Instagramu, žena je poslovično nasmiješenom Sanaderu  nakratko izbrisala karakteristični osmijeh s lica. A u obranu mu su odmah stali sokolovi iz Sanaderova društva, među njima i jedan s naglaskom kakav se čuje u selima drniškog zaleđa.

– Šta s’ ti ti Ko s’ ti? Ko s’ ti? Ajde vozi… – reče taj, dodavši usput i još nekoliko riječi od koje je jedna započela sa slovom ‘j’, no koje je na snimci teško razumjeti.

-Kako te nije sram? Triba te biti sram! Majke mi… Neka te bude sram! – nije se osvrtala na ‘ko s’ ti’ i ‘ajde vozi’  ta Splićanka (zovimo je tako), te je sa Sanaderom hitro prešla na ‘ti’.

A onda su u kadru pojavljuje i Ante Kulušić, donedavni čelnik šibensko-kninskog HDZ-a, visoki dužnosnik Hrvatskog nogometnog saveza, nekadašnji nogometni sudac, poznat i po tome što je u vrijeme Sanaderova tzv. pada ondašnjoj šefici HDZ-a i premijerki Jadranki Kosor kupio cipele dok su se šetali Šibenikom.

Kulušić na snimci (foto printscreen Instagram)

– Alo… Alo… Alo… – uletio je s ‘alo’ izričajem  zaštitinički Kulušić.

– Neka ga bude sram! Šta? Šta ‘alo’? – nije se dala Splićanka.

– Šta tebe nije sram? – pitao je Kulušić ženu.

– Dobro je… – odgovara ona.

– Šta tebe nije sram? Koja s’ ti? Koja s’ti? – nastavio je Kulušić standardnim ‘koja s ti’  pitanjima.

-Neka se zna ‘ko ga je doveja – zaključuje žena, a snimka se prekida.

Snimku o iskrivljenim vrijednostima pogledajte sami, iako malo treba nakriviti vrat da bi ju se pogledalo.

Sanader na snimci (foto printscreen Instagram)

Sanader na snimci (foto printscreen Instagram)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI