Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
IZDVOJENO / SCENA / UKRATKO
Zvuci Krke : Belan i Fiumensi 4.srpnja u Skradinu

Zvuci Krke :
Belan i Fiumensi 4.srpnja u Skradinu

Već tradicionalnu glazbenu ljetnu manifestaciju Zvuci Krke ove godine otvara Neno Belan i njegovi Fiumensi, 4. srpnja u Skradinu, s početkom u 21 sat.

Popularni Splićanin s riječkom adresom, predstavit će se publici u Skradinu sa svojim tipično “belanovskim popom” kao jedinstvenim domaćim glazbenim žanrom, a i ovog puta moći će se čuti evergreeni hrvatskog popa od “Đavola” do “Rijeke snova”.
Neno Belan je na već početku karijere pronašao vlastiti stil, mješavinu američkog rocka pedesetih, engleskog popa šezdesetih i tradicionalne talijanske kancone, obogaćene zvucima njegova zavičaja. Tako je stvorio jedinstveni glazbeni izraz i pridobio naklonost mnogobrojne publike. Nedavnim koncertom na prepunoj Šalati ponovno je dokazao da njegov uspjeh nije ni slučajan ni trenutan a pjesme “brzoprolazne”. Autorska kreativnost Nene Belana, čini se, tek ulazi u najplodonosnije razdoblje, kažu u NP Krka predstavljući svoju “dobitnu kartu” za ovogodišnje otvaranje “Zvuka Krke”.
-Zvuci Krke – The Sounds of the River-  počeli su 2011. kao Večeri uz Krku, glazbena manifestacija kojoj je cilj promocija uzvodnih lokaliteta Nacionalnog parka „Krka“. U proteklih sedam godina prerasli su u kulturni događaj koji obuhvaća širi program i prostor. Riječ je o večerima koje spajaju prirodu i glazbu a namijenjene su prije svega lokalnom stanovništvu i njegovim gostima- ističe u objavi za javnost rukovoditeljica Odsjeka za odnose s javnošću NP Krka Kata Župan.
I tek da se zna, ulaz na sve koncerte Krkine fešte od glazbe je bio i ostaje besplatan!

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI