Neovisni novinarski portal
21.3.2019.
HRVATSKA
Ilustracija/fotomontaža

Vlakom prema finalu:
HŽ časti povratnom kartom od – 20 kuna

Ilustracija/fotomontaža

I  Hrvatske željeznice su se odlučile priključiti svoj priključni vagon na navijačku euforiju u Hrvatskoj. Kako su izvjestili javnost, danas, 15. srpnja, za sve navijače koji putuju vlakom na gledanje finalne utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u bilo kojem gradu ili mjestu, HŽ Putnički prijevoz omogućio je kupnju povratne karte u iznosu od 20 kuna za sve relacije u Hrvatskoj. Dakle, gdje god želite putoivati vlakom, putovnanje će te platititi umjesto, primjerice 2300 kuna za povratnu kartu – svega 20 kuna.

U HŽ-u misle i na Slovence koji dolaze utakmivu gledati u Zagreb, pa su im dodali još vagona…

– Hrvatsku reprezentaciju na finalnoj utakmici bodrit će i slovenski navijači, koji će u nedjelju, 15. srpnja doputovati vlakom kako bi utakmicu pratili na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Za njihov dolazak i povratak u sastav međunarodnih vlakova 415 (Ljubljana 8.25 – Zagreb 11.06) i 498 (Zagreb 21.20  – Ljubljana 23.38) uvršteni su dodatni vagoni – kažu.

Željezničarska širokotračna velikodušnost nastavlja se i dan kasnije, u ponedjeljak, to jest sutra, kada HŽ želi pripomoći da što više građana vlakom doputuje u Zagreb na doček hratske nogometne reprezentacije.

-U ponedjeljak, 16. srpnja na dan dočeka hrvatske reprezentacije u Zagrebu, HŽ Putnički prijevoz svim putnicima odobrava 50% popusta na jednosmjerna i povratna putovanja iz bilo kojeg grada ili mjesta do Zagreba.  HŽ Putnički prijevoz čestita Vatrenima na velikom uspjehu! – vele iz Ureda uprave HŽ-a.

Lijepa gesta HŽ-a, premda mnogi u Hrvatskoj zbog zanemarenog željezničkog prometa unatrag nekoliko desetljeća, te desetkovanih željezničkih linija i malog broja polazaka, u nekim hrvatskim gradvim neće moći iskorisiti tu pogodnost (vidi  reportažu na TRIS-u). 

Ilustracija/fotomontaža

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI