Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
(NE)ZANIMLJIVOSTI
Dodjela tableta (foto Šibensko-kninska županija)

Vijećnicima podijelili tablete

Dodjela tableta (foto Šibensko-kninska županija)

Vijećnicima Županijske skupštine Šibensko-kninske županije su podijelili tablete odonso tablet uređaje, javljaju iz Šibensko-kninske županije. Tablete su dijelili predsjednik Županijske skupštine Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić i župan Goran Pauk u šibenskoj Gradskoj vijećnici. 

 -Pozivi i materijali za sjednice Županijske skupštine županijskim vijećnicima će se od sada dostavljati elektroničkim putem čime ćemo pojednostavniti rad i dugoročno uštedjeti – obrazložio je podjelu tableta predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić.

Prilikom podjele uređaja održana je i kratka prezentacija rada na njima, a kako bi se vijećnici koji su dobili tablete znali s njima pravilno služiti.

– Nabavci tablet uređaja pristupilo se s ciljem modernizacije rada i smanjenja troškova pripreme radnih materijala; papira i boje za tiskanje materijala, poštarine i radnih sati stručne službe za pripremu sjednica Županijske skupštine. Odluka o nabavci i podjeli tablet uređaja vijećnicima donesena je na posljednjoj sjednici Županijske skupštine, a prethodila joj je izmjena Poslovnika Županijske skupštine kojom je isto omogućeno. Od danas svi vijećnici i stručne službe Šibensko-kninske županije prelaze na elektronički oblik dostave materijala za sjednice Županijske skupštine – pohvalili su se revolucinarnim informatičkim pogresom u Šibensko-kninskoj županiji.

Dobro je da vijećnici dobiju besplatne tablete, no s obzirom kako za nekoliko sati rada mjesečno dobiju pristojne mjesečne novčane naknade, nije bilo nemoguće ni da su ih nabavili vlastitim sredstvima.

Ne bi bilo loše ni kada bi Županija tablet uređajima opremila i učenike na području Šibensko-knininske županije. Ili bi se barem učenicima nabavili besplatni udžbenici, kao što je to peticijom zatražilo nekoliko tisuća građana (vidi poveznicu), a o čemu ćemo opširnije pisati uskoro.

Iz Županije su zasad na tu inicijativu odgovorili kako za to nemaju novca.

Dodjela tableta (foto Šibensko-kninska županija)

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI