Neovisni novinarski portal
31.5.2020.
POLITIKA
“Stranački” Most izbacio “nezavisnog” Vučetića

“Stranački” Most izbacio “nezavisnog” Vučetića

Marko Vučetić, zadarski profesor filozofije, čije su opservacije o Istambulskoj konvenciji ostale upamćene, izbačen je iz Mostovog kluba zastupnika. Kako je za Novu TV obrazložio politički tajnik Mosta Nikola Grmoja, ako netko redovito ne dolazi na sastanke kluba, nije aktivan u klubu, onda je sasvim logičan potez i njegovo izbacivanje.

Zanimljivo je da Vučetićeve klupske kolege nisu smatrale potrebnim prethodno ga obavijestiti o tome kako u klubu Mosta više nije dobrodošao, pa je zadarskom profesoru prvi glas o tome došao od jedne novinarke koja ga je nazvala i informirala o odluci stranačkog vodstva.
Vučetićevo izbacivanje iz odabranog društva Bože Petrova i nije neko čudo s obzirom da je riječ o zastupniku koji u svojim kritikama nije štedio čelnike Mosta, s njima se sve češće u bitnim pitanjima razilazio, pa je za mnoge bilo poprilično nejasno što uopće Vučetić radi s Mostom.
I samom Vučetiću jasno je zašto ga više u Mostu ne žele.
-Razlog je jednostavan- napisao je u svojoj objavi na Facebooku Vučetić. – Most se toliko udaljio od nezavisnih, da više nije moguća niti pristojna komunikacija. Znam da hrabrosti imaju, stalno o njoj govore u kontroliranim uvjetima Sabora i konferencija za medije.
-Već sam rekao da je moj zadatak demonstrirati nezavisnost, a da je teret dokazivanja otvorenosti prema nezavisnima na stranačkom Mostu- komentirao je Vučetić i zaključio: – Nezavisnost sam demonstrirao i nastavit ću je demonstrirati, jer moja nezavisnost nije bila vezana, nije vezana, niti će biti vezana uz stranku, neovisno kako se ona zvala, pa i stranka Most.

Vučetić nastavlja, zasad solo, i nezavisno, a Most za jednog zastupnika slabiji.

Foto: Izvor N1

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI