Neovisni novinarski portal
14.12.2019.
POLITIKA
Ranko Ostojić, novi šef dalmatinskog SDP-a: Svoje kalkulacije ostavite za Zagreb, to u Dalmaciji neće proći!

Ranko Ostojić, novi šef dalmatinskog SDP-a:
Svoje kalkulacije ostavite za Zagreb, to u Dalmaciji neće proći!

Ranko Ostojić novi je predsjednik splitsko-dalmatinskog SDP-a. Prva poruka koju je nakon izbora poslao, uz onu o zajedništvu za koje će se zauzimati, bila je, kako javlja Hina, adresirana na stranačku, SDP-ovu vrhušku. –Nećete s Dalmacijom tako lako proći!- najavio je novi šef ŽO SDP-a u Splitu. Što je Ostojić htio time reći?

-Želim poslati poruku svima koji su iz Zagreba navijali za neke druge rezultate, a mislim da i jedan i drugi kandidat mogu poslati istu poruku: Nećete s Dalmacijom tako lako proći. To je ipak regija u kojoj itekako brinemo za slobodu, za to da imamo pravo na svoje mišljenje i siguran sam da ćemo tradicije koje u SDP postoje, prije svega, graditi ovdje, a na njima će biti da svoje kalkulacije i računice ostave za Zagreb, a ne da to realiziraju ovdje u Splitu- poručio je Ostojić, neposredno nakon objave neslužbenih rezultata izbora u kojima se nadmetao s Danijelom Kukočem za vodeću poziciju u dalmatinskom SDP-u.

Spekuliralo se, inače, kako je Kukoč preferirani Bernardićev kandidat na izborima, pa bi Ostojićeva pobjeda trebala i za njega osobno biti signal da Dalmaciju nije “pokorio”. Štoviše, u svome postizbornom nastupnom govoru Ranko Ostojić je podvukao kako računa zajedno s Kukočem nastaviti izgrađivati bolji SDP i kako bi zasigurno obojica potpisala da Dalmaciji treba kvalitetniji SDP. Izborna pobjeda za Ostojića nije povod nikakvom slavlju, jer stanje je tako ozbiljno da se nema što slaviti, nego treba odmah početi raditi na ispravljanju “krivih Drina SDP-a”, nadajući se da SDP nikad više neće njima ploviti. Obećao je da će pod njegovim vodstvom svi članovi biti o svemu informirani i imati priliku birati i biti birani, te da će vratiti povjerenje u SDP.

Ranko Ostojić se svojedobno kandidirao i za splitskog gradonačelnika ali ga je u toj utakmici pobijedio Željko Kerum. U Račanovoj vladi bio je ravnatelj policije, a trenutno obnaša dužnost saborskog zastupnika. Spada među oponente Davora Bernardića, pa je i njegova prkosno intonirana izborna poruka kako oni u Zagrebu moraju znati da s Dalmacijom neće lako, zapravo upućena predsjedniku Partije i njegovim suflerima.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI