Neovisni novinarski portal
22.3.2019.
POLITIKA
Odmorite se zastupnici: Danas idu na godišnji u trajanju dva mjeseca

Odmorite se zastupnici:
Danas idu na godišnji u trajanju dva mjeseca

– Ja sam rijetko u Saboru. Došao sam vidjeti što se radi, malo pozdravit ljude i to – poznata je izjava bivšeg zastupnika Željka Keruma.

Nakon što poizglasavaju što imaju, danas poslijepodne hrvatski saborski zastupnici mogu na (ne)zasluženi godišnji odmor u trajanju od – dva mjeseca.  Dok dobar dio naroda nema pojma što je to godišnji odmor jer rade ‘kod privatnika’, ‘sami za sebe’, u Irskoj su ili pak ne rade nigdje, dotle se narodni zastupnici s peteroznamenkastim mjesečnim plaćama mogu ležerno zaputiti na more ili drugdje. Uz mjesečne plaće, sabornici će odmarajući se moći trošiti i dodatne saborske prihode poput dnevnica, troškova za korištenje automobila i aviona, naknade za odvojeni život, stanovanje, režijske troškove, hotele i cestarine itd.

Na troškove zastupnika u Hrvatskom saboru se godišnje potroši 60-ak milijuna kuna, a javnosti su već poznati slučajevi iz proteklih saborskih godina po kojima su neki od njih tamo sjedili jedan ili nula puta godišnje.

– Ja sam rijetko u Saboru. Došao sam vidjeti što se radi, malo pozdravit ljude i to – poznata je izjava bivšeg zastupnika Željka Keruma koji je, primjerice, u razdoblju od 1. siječnja do 20. svibnja 2015. godine tamo boravio – nikad.

Zastupnicima želimo da se dobro odmore.

Ilustracija – Hrvatski sabor je češće prazan

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI