Neovisni novinarski portal
25.4.2019.
GRAĐANI
Ovako nekako bi taj Centar trebao izgledati kad bude sagrađen

Od danas građani mogu ‘javno savjetovati’ NP Krka oko budućeg Centra za upravljanje posjećivanjem na Lozovcu

Ovako nekako bi taj Centar trebao izgledati kad bude sagrađen

– Danas, 31. srpnja objavljeno je prethodno savjetovanje u Elektroničkom oglasniku javne nabave Narodnih novina za građevinsko-obrtničke radove izgradnje građevine u sklopu projekta Centar za upravljanje posjećivanjem Nacionalnog parka „Krka“ – Lozovac čija je projektna dokumentacija dostupna na službenoj mrežnoj stranici JU „Nacionalni park Krka“. Javno savjetovanje otvoreno je do 8. kolovoza 2018. a po isteku roka bit će objavljen poziv za dostavu ponuda u Elektroničkom oglasniku javne nabave Narodnih novina – javljaju iz NP Krka.

Bit će i asfalta i parkirališta, kako se čini

Zainteresirani građani, dakle, teoretski mogu svojim primjedbama i prijedlozima na neki način sudjelovati u krajnjem izgledu i realizaciji navedenog projekta. Kako se ističe, cilj projekta uređenja Centra za upravljanje posjećivanjem Nacionalnog parka „Krka“ – Lozovac je, izgradnjom infrastrukture za prijam i upravljanje i edukacijom posjetitelja, povećati vidljivost NP „Krka“ kao turističke atrakcije, jačati obrazovne kapacitete za interaktivnu edukaciju i informiranje posjetitelja, postići kvalitetniji prostorni i vremenski raspored posjetitelja, te osigurati društveni, gospodarski i ekološki boljitak.

Izgradnja i stavljanje u funkciju kompleksa ulaza Lozovac uključuje izgradnju i opremanje zgrade Posjetiteljskog centra te izgradnju i uređenje prometnica, parkirališta i pješačke površine, a sve to bi trebalo biti okončano do 22. prosinca 2019. godine. Za sve to odobrena su bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 71.698.656,53 HRK, dok je ukupna vrijednost projekta 105.968.378,33 HRK. Tamo bi trebalo biti zaposleno 35 osoba.

Ovako nekako bi taj Centar trebao izgledati kad bude sagrađen


VEZANE VIJESTI