Neovisni novinarski portal
5.6.2020.
brejkingnjuz
Odjel za psihijatriju (foto: Fokus.ba)

Focus.ba:
Svečano na Psihijatriji, raste broj pacijenata, stiže nova oprema

Odjel za psihijatriju (foto: Fokus.ba)

Na bosanskohercegovačkom internetskom portalu Fokus.ba objavljen je izvještaj o radu jedne psihijatrijske klinike zanimljivog naslova: Svečano na Psihijatriji, raste broj pacijenata, stiže nova oprema. U novoj rubrici BREAKINGNJUZ namijenjenoj zanimljivim objavama u drugim medijima zbog privlačnog naslova pa onda i sadržaja prenosimo uvodni dio teksta, a ostatak pročitajte na portalu Fokus.ba.

Na Psihijatrijskoj klinici KCUS zabilježen je porast broja bolesnika, sa različitim psihičkim oboljenjima. Dnevno se u ambulanti zbrine preko 30, a u Dnevnoj bolnici se svakodnevno tretira 35 pacijenata. Otpusti bolesnika praćeni su prijemima, te su kapaciteti Stacionarnog odjela Klinike popunjeni, stoji u saopštenju iz KCUS-a.

Prema riječima šefice Klinike, prof.dr. Ifete Ličanin, uvjeti rada na Klinici znatno su poboljšani zahvaljujući podršci i razumijevanju menadžmenta KCUS.

“Na Psihijatrijskoj klinici radim već 40 godina. Ovo je prvi put da je potpuno uređen park neposredno uz Kliniku. Uklanjanjem starog drveća konačno imamo čist zrak, nema više vlage i starih grana koje su zaklanjale ulazak svjetlosti u bolesničke sobe. Veoma bitan faktor u liječenju psihijatrijskih bolesnika je sam ambijent u kojem borave. Sada na prozorima imamo neprobojno staklo, skinute su rešetke. Prostorije više ne podsjećaju na tmurne zatvorske ćelije. Neuporedivo su bolji uslovi boravka bolesnika i rada svih uposlenika Klinike”, istakla je Ličanin…

Dakle, nastavak pročitajte u izvorniku na portalu Focus.ba. 

Odjel za psihijatriju (foto: Fokus.ba)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI