Neovisni novinarski portal
23.3.2019.
POLITIKA
Vlada predlaže Popovca za predsjednika Vijeća za elektroničke medije

Vlada predlaže Popovca za predsjednika Vijeća za elektroničke medije

Na zatvorenom dijelu sjednice, Vlada je donijela prijedlog, kojeg upućuje Saboru,  da se s 31. kolovoza razriješi, na osobni zahtjev, dosadašnji predsjednik Vijeća za elektroničke medije Damir Hajduk, a na njegovo mjesto s 1. rujna imenuje Josip Popovac.
Popovac je diplomirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu, radio je kao producent na HRT-u od 1997. do 2008., a kao glavni producent HTV-a 2009. Bio je i v.d. glavnog ravnatelja HRT-a 2009. i sudjelovao u izradi Zakona o HRT-u i pregovorima s Vladom o očuvanju pristojbe za HRT kao jamstvu njegove, navodne, neovisnosti. Dvije godine,  2010. – 2012., obnašao je dužnost predsjednika Uprave i privremenog glavnog ravnatelja HRT-a. Potom prelazi u radnu jedinicu za realizaciju proizvodnje HTV-a, a od 2015. rukovodi Odjelom upravljanja proizvodom HRT-a. Ukratko, alfa i omega hrvatskog, navodno, neovisnog i, navodno, javnog servisa, a bio je također  i predsjednik Europske asocijacije javnih RTV servisa jugoistočne Europe 2010. a od 2013. je njezin glavni tajnik. Trenutno je na HRT-u zadužen za odabir i nabavu programskih sadržaja.
Iz Vlade su javnost informirali i da je Duška Kunštek imenovana pomoćnicom ministra mora, prometa i infrastrukture. Hrvoje Debač dobio je ovlaštenje za obavljanje posla ravnatelja Ureda za razminiranje do okončanja javnog natječaja za novog ravnatelja Ureda, a najduže šest mjeseci ( ovlaštenje mu istječe 1. srpnja ove godine). I Željko Petković će do provedbe natječaja, obavljati dužnost ravnatelje Ureda za suzbijanje zloupotrebe droga, ne duže od šest mjeseci ( ovlaštenje mu istječe 5. srpnja), dok će Nediljka Vuko, do provedbe natječaja, obavljati predstojnika Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a Edita Grubišić isti će posao, do okončanja natječaja, obavljati u Uredu državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji ( ovlaštenje joj istječe 4. srpnja).
Zašto Vlada spomenuta imenovanja i razrješenja odrađuje na zatvorenom dijelu sjednice, nije jasno…

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI