Neovisni novinarski portal
12.7.2020.
BANDIĆGRAD
S današnje zagrebačke Gradske skupštine (foto Facebook)

Tomislav Tomašević:
Dobrodošli u diktaturu Milana Bandića!

S današnje zagrebačke Gradske skupštine (foto Facebook)

– Dobrodošli u diktaturu Milana Bandića! Na prijedlog gradonačelnikova kluba maknuta je s dnevnog reda točka oko radova na Trga žrtava fašizma koju sam u ime Kluba zastupnika lijevog bloka zajedno s kolegama iz GLASa po redovnom postupku stavio na dnevni red, a uz punu podršku cijele oporbe. To da vladajuća većina miče točku s dnevnog reda koju je stavila oporba nedemokratski je presedan koji se u ovom sazivu još nije dogodio. Očito je da gradonačelnika jako boli ova tema i da nemaju svu potrebnu dokumentaciju za radove na Trgu žrtava fašizma – izvjestio je javnost o aktualnim zbivanjima na zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević, oporbeni vijećnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Naime, nakon višemjesečnih prosvjeda građana i savjesnih stručnjaka oko, po mnogima, skandaloznih radova na ‘preuređenju’ Trga žrtava fašizma u Zagrebu, čupanja zelenila, oštećivanja spomenika kulture ‘Meštrevićevog paviljona’…itd., jučer je održan Zbor građana gradske četvrti Donji grad. Zbor je sazvan zbog spornih radova na Trgu žrtava fašizma i projekta kojega guraju gradske vlasti na čelu s Milanom Bandićem a kojega su nazvali: Centar pješačke izvrsnosti.

Zbor građana gradske četvrti Donji grad glasao je s 98 % glasova ‘za’ za zaključak kojim se traži od gradonačelnika da obustavi radove na Trgu žrtava fašizma čime su podržali zaključak koji su prethodno donijeli Vijeće gradske četvrti Donji grad i Odbor za prostorno uređenje Gradske skupštine. Sljedno tome, Gradska skupština je trebala raspravljati o istoj temi nakon što su Tomislav Tomašević i njegove kolege zatražile da se na dnevni red uvrsti točka pri kojoj će se raspravljati o volji građana.

No to se nije dogodilo: ta točka nije uvrštena, a usput je Milan Bandić Tomaševiću poručio kako ga ne zanima zaključak građana, te da je besmrtan.

– Na moje prozivke mi je gradonačelnik odgovorio da je jučerašnji Zbor građana Donjeg grada koji je sazvan na ovu temu sukladno Statutu Grada Zagreba zapravo skup istomišljenika kao u Sjevernoj Koreji pa ga ne zanima zaključak koji su građani jučer izglasali.Oporba iz protesta šuti za govornicom. Doviđenja demokracijo! – zaključio je Tomašević. 

S današnje zagrebačke Gradske skupštine (foto Facebook)

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI