Neovisni novinarski portal
19.4.2021.
satira
Tesla parking: Prvo svjetsko drive-in kino bez filmova

Tesla parking:
Prvo svjetsko drive-in kino bez filmova

Šibenik je u svijetu već poznat kako je među prvim svjetskim gradovima hrabro i vizionarski uvodio revolucionarne i  inovativne tehnologije. Svi na svijetu već znaju da je javnu rasvjetu na izmjeničnu struju uveo i uključio prije razvikanih Pariza, Londona, Tokija, Zagreba i Benkovca itd. Šibenik nastavlja s takvom praksom. Na prostoru  kina Tesla sada je uređeno dosad neviđeno tehnološki napredno tzv. drive-in kino (ono u koje se može doći automobilom, pa iz automobila gledati film). No nije to bilo kakvo drive-in kino: to je prvo svjetsko drive-in kino u kojem gledatelji i vozači ne moraju gledati film, jer se film uopće ne prikazuje. Tako vozači u ovom drive-in kinu imaju obavezu manje, jer drive-in kino mogu koristiti i kao obično parkiralište.

Drive-in kino Tesla parking je originalno i po načinu naplate kino-ulaznica: naplaćuje se 10 kuna po satu ‘projekcije’, a plativo je i automatima za naplatu i putem SMS poruka.

– Ovo je odličan potez! Oduševljen sam. Odem u kino s autom i ne moram ni gledati film. A usput se i parkiram. I jeftinije je od normalnog kina – oduševljen je jedan Šibenčanin.

Inače, drive-in kino Tesla parking nalazi se na prostoru nekadašnjeg šibenskog kina Tesla koje je postalo vlasništvo lokalnog poduzetnika, a koji ga je onda srušio, jer tamo namjerava sagraditi poslovno-stambeni kompleks na četiri kata.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI