Neovisni novinarski portal
14.4.2021.
POLITIKA
Krovna konstrukcija moskovskog nogometnog stadiona Impolovih je ruku djelo

Krovna konstrukcija moskovskog nogometnog stadiona Impolovih je ruku djelo

Slovenci se nisu uspjeli kvalificirati na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, ali će na najprestižnijem natjecanju u svijetu ipak sudjelovati na svoj način.

U danima nogometne euforije i slavlja zbog pobjeda i odlične igre hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu i kada je pažnja cijele svjetske javnosti usmjerena na to događanje, možda je prava prilika da podsjetimo da je krovna konstrukcija nogometnog stadiona Lužnjiki u Moskvi, na kojem je priređeno svečano otvorenje Svjetskog nogometnog prvenstva – Russia 2018., izgrađena od aluminijskih elemenata proizvedenih u pogonima aluminijske industrije Impol iz Slovenske Bistrice.  Dakle, Impolovih ruku djelo. A Impol je vlasnik i šibenskog Impol- TLM-a.

Pod Impolovom aluminijskom konstrukcijom stadiona Lužnjiki odigrat će se 11. i 15. srpnja polufinalna i finalna utakmica Svjetskog prvenstva. Valja se nadati, s hrvatskom reprezentacijom na travnjaku.

Za slovenski Impol radovi na stadionu Lužnjiki bili su veliki poslovni podvig, koji bi dobio i na dodatnoj specifičnoj težini u slučaju da Vatreni zaigraju u samoj završnici pod tim, gotovo domaćim, krovom moskovskog nogometnog stadiona. Možda ima nešto magično u toj poveznici, no, vidjet ćemo može li taj slovensko-hrvatski spoj imati kakvog posebnog učinka na hrvatsku nogometnu vrstu…

 

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI