Neovisni novinarski portal
22.6.2021.
POLITIKA
Izbori u SDP-u : Joško Šupe novi predsjednik ŽO SDP-a u Šibeniku

Izbori u SDP-u :
Joško Šupe novi predsjednik ŽO SDP-a u Šibeniku

Joško Šupe novi je predsjednik Županijskog odbora SDP-a u Šibeniku. Dobio je gotovo dvostruko više glasova od svog protukandidata, pirovačkog SDP-ovca Igora Meića. Preciznije, za Šupu je glasalo 145, a za Meića 77 članova stranke u županiji.

Tako će u narednom četverogodišnjem mandatu županijski SDP predvoditi diplomirani ekonomist, “financijaš” s dugogodišnjim iskustvom rada u bankama- Pomorskoj, Zagrebačkoj i Erste banci, trenutno zaposlen u Lučkoj upravi u Šibeniku, gdje je jedno vrijeme bio i ravnatelj, inače i strastveni teniski rekreativac.
-Očekivao sam pobjedu, ali ne ovako uvjerljivu- izjavio je za TRIS neposredno nakon objavljenih izbornih rezultata Šupe. Pobjedio je svog konkurenta u svim ograncima osim u Kistanjama i Pirovcu. Najviše ga raduje prednost koju je dobio u Šibeniku, čak 60 glasova više od Meića.
-Vjerujem da je ovom pobjedom honoriran moj petogodišnji aktivan rad i u Gradskom odboru stranke i u šibenskom Gradskom vijeću gdje sam kao vijećnik bio izuzetno angažiran i posvećen problemima svojih sugrađana, čime sam najbolje zastupao boje SDP-a. U kampanji sam nastojao doći do gotovo svih organizacija na terenu, i ljudi su to, očito prepoznali- smatra Šupe.
Prvo ćemu će se posvetiti bit će organizacijsko preslagivanje stranke, bolje povezivanje i bolje komuniciranje unutar SDP-a. – Idemo svi zajedno, jer to nam je najviše nedostajalo. Veseli me što je Igor u svom mjestu, u Pirovcu, dobio sve glasove SDP-a, to znači da dobro radi i to mi iskustvo treba. Vjerujem da ćemo dobro surađivati i zajedno raditi za bolji i uspješniji SDP. Moramo komunicirati, družiti se, a kad to naučimo, znat ćemo i kako učinkovito djelovati prema drugima- poručio je novoizabrani čelnik šibensko-kninske organizacije SDP-a Joško Šupe.
Za potpredsjednike Županijskog odbora SDP-a su izabrani Karlo Klarin i Jelena Matulović – Ćaleta, a za članove predsjedništva ŽO SDP-a Irena Čače, Ivan Rajić, Nikolina Budimir, Vladimir Braica, Damir Vučak, Matija Meić i Marko Udovičić.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI