Neovisni novinarski portal
23.1.2021.
FESTIVALI / GRAĐANI
GRR FEST: Svi dolaze u Knin

GRR FEST:
Svi dolaze u Knin

Kawasaki 3P,Mayales, Cinkuši, Sara Renar, Mike Parker’s Trio Theory, Mnogi Drugi, Porto Morto i Dr. Smeđi Šećer – svi oni za koji dan nastupaju na kninskoj tvrđavi, na jednom od najznačajnijih glazbenih festivala u državi – na 10. po redu GRR FEST-u, 29. i 30. lipnja u Kninu.

Svi oni, ali i mnogi drugi dolaze u Knin, zahvaljujući neumornim entuzijastima iz kninske Udruge Atribut, okupljenih oko Juga Ramljaka, voditelja kultnog kninskog kafića A3 u kojem je u posljednjih 14 godina priređeno preko 400 koncerata. Knin je postao odredište u koje će koncem mjeseca putovati mnogi iz Hrvatske.

-Osim glazbenog segmenta, svi posjetitelji će moći i kampirati u našem kampu Marunuša, tik uz rijeku Krku te tokom dana sudjelovati na edukativno-zabavnim radionicama, ili pak otisnuti se na avanturu kajakom/kanuom u ekološko-informativnom centru Krka. Posjetitelji festivala koji dolaze iz drugih gradova, ali i kninski entuzijasti koji vole provoditi vrijeme u prirodi, svoje festivalsko iskustvo mogu začiniti boravkom u našem kampu na Marunuši, tik uz rijeku Krku. Kamp će imati osiguranu pitku vodu, tuš, kemijski WC, te veliki šator (za posjetitelje bez šatora). Naši čuvari kampa će osiguravati prostor, tako da možete bezbrižno uživati na koncertu na tvrđavi – kažu organizatori.

Kompletan program festivala i sve pojedinosti možete pronaći na službenim webstranicama: http://www.grr-fest.net.

-Osim kampiranja, imat ćete na raspolaganju dodatne festivalske sadržaje tokom dana, što uključuje i edukativne radionice u organizaciji udruga CarzaUdruga za obrazovanje i znanost “Scientia populo”, kulinarski show u organizaciji visoke škole Aspira iz Splita, prezentaciju pastirske igre pikuće i pale, veselu slušaonicu na pločama u režiji Dr. Smeđeg Šećera, a preko puta kampa u ekološko-informativnom centru Krka moći ćete unajmiti kajak ili kanu i upustiti se u avanturu veslajući Krkom, uz 50% popusta uz pokaz GRR Fest ulaznice – ističu u Udruzi Atribut

A festivalska ulaznica košta 100 kuna, a u pretprodaji još manje: 80 kuna. Više o tome kako kupiti ulaznicu u pretprodaji: http://www.grr-fest.net/ulaznice

– Kao i svake godine do sada, GRR FEST tim nastoji uključiti mlade i sposobne ljude u festivalske aktivnosti, pa tako i za ovogodišnje izdanje festivala možete se prijaviti za volontiranje i postati dio našeg tima. Svoju prijavu možete priložiti putem volonterske prijavnice i mi ćemo vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku – pozivaju volontere organizatori.

Inače, kako kninska družina pojašnjava, 2009. godine se krenulo s GRR festivalom radi otpora nekulturi i šundu, radi stvaranja drugačijeg izbora i promocije alternativne glazbe i umjetnosti u Kninu. U međuvremenu su se, vele, pronalazili  novi pitoreskni lokaliteti u ionako lijepoj kninskoj okolici i polako se rodila ideja da se kroz kulturu promoviraju kninske prirodne ljepote.

– Promocija grada i okolice kroz kulturu naišla je na razumijevanje i potporu, kako zajednice tako i ljudi koji je vode. Kroz sve kvalitetnije festivale i dovođenjem, u skoroj budućnosti, svjetskih imena ucrtati Knin na turističku kartu i učiniti da izvanredni kulturno-povijesni i prirodni turistički kapaciteti koje ovaj grad ima budu brendirani i cijenjeni u širim, međunarodnim okvirima – optimistično predviđaju u Udruzi Atribut, uz koje stoje i druge vrijedne udruge građana u Kninu poput udruge Eko KrkaKnin i brojni drugi Kninjani koji svoj grad od ‘grada slučaja’  žele preobraziti u grad u koji će se radosno dolaziti i u kojemu će se zadovoljno ostajati, a ne iz njega odlaziti.

U tome već uspijevaju.

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI