Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
POLITIKA
Asfaltiraju, pa crtaju: Crni asfalt pored plavog mora

Asfaltiraju, pa crtaju:
Crni asfalt pored plavog mora

I dok se u jednom dijelu grada, šibenskoj Varoši, šibenske gradske vlasti bave crtanjem bijelih crta po uličicama i izazivaju nezadovoljstvo građana, u drugom dijelu grada asfaltiraju, pa će za koji dan također crtati crte. Nije ni čudo, asfaltiranje i crtanje po asfaltu je na Balkanu omiljena djelatnost brojnih političara na vlasti, jer time kod slabije informiranih građana lako proizvedu dojam kako marljivo rade na boljitku grada. Tako su danas tik do jednog od najljepših dijelova Šibenika, između šibenske jezgre i gradske plaže Banje, na kraju šetnice Pekovac, sve do obale, asfaltirali oveću površinu  svježim crnim asfaltom, pored plavog mora, te su se time i pohvalili.

-Navedena prometnica dugo je bila neuređena i predstavljala je „šaku u oko“ samom centru grada, ali i obližnjoj gradskoj plaži Banj. Radovi obuhvaćaju uređenje pješačkog koridora te će biti postavljena nova javna rasvjeta. Po završetku radova postavit će se horizontalna i vertikalna prometna signalizacija –  kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, kako javljaju iz Grada Šibenika.

Asfaltiranje će građane koštati 200 tisuća kuna, a izvođač su Ceste Šibenik d.o.o., kažu, a s još 60 tisuća kuna asfaltiraju Ulicu Put groblja. 

Je li crni asfalt u ovom dijelu grada bio estetski i krajobrazno prikladno rješenje, ili su tamo zbog vrijednog prostora trebali biti upotrebljeni neki podesniji materijali? Na to bi pitanje mogli odgovoriti pošteni krajobrazni stručnjaci i arhitekti, no čini se kako se takve rijetko šta pita prije asfaltiranja, odnosno tzv. uređivanja javnih površina.

U prilogu objave i je i fotografija nasmijanog D. Milete kako razgovara na mobitel između kamiona i netom asfaltirane površine.

fotografije: Grad Šibenik

Nasmijani D. Mileta pored svježeg asfalta (foto Grad Šibenik)

 

  • .

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI