Neovisni novinarski portal
23.6.2021.
HRVATSKA / KRONIKA 112
Giani i Božinović se rukuju (foto MUP)

Halo policija:
Ministar Božinović ugostio vatikanskog žandara, a policija zagubila Mazzoccovu prijavu protiv Medveda

Giani i Božinović se rukuju (foto MUP)

Evo dvije vijesti iz domene policije koje ćemo smjestiti u istu rečenicu: ministar unutarnjih poslova Davor Božinović primio je danas zapovjednika Vatikanske žandarmerije, glavnog inspektora Domenica Gianija, u prvi posjet takve vrste Hrvatskoj, priopćeno je iz MUP-a, a policija je negdje zagubila prijavu koju je novinar Vojislav Mazzocco podnio protiv mnistra branitelja Tome Medveda zbog prijetnje, kako javlja Index.

Ovaj posjet vatikanske žandamerije je zbog nekoga razloga valjda bitan za hrvatske građane, iako se radi o sigurnosnoj službi Vatikanskog Grada koja je zadužena za održavanje javnog reda unutar Vatikana.

– Giani će u jednodnevnom posjetu Hrvatskoj razmijeniti s hrvatskim kolegama stajališta o pitanjima od zajedničkog interesa – vele u MUP-u.

Istodobno, Index javlja kako je novinar Vojislav Mazzocco jutros otišao po potvrdu o prijavi protiv drugog ministra.

-Hoćete da uđemo vi i ja u ring? Ako hoćete, ući ćemo u ring. Budete li mi se još dirali u sina, u meni će se probuditi vojnički duh – rekao je navodno preko telefona navedeni Medved novinaru Indexa, a ovaj to prijavio policiji.

Tomo Medved (foto Wikipedia/Tris)

Međutim, u policijskoj postaji, u kojoj je samo par dana ranije podnio prijavu zbog prijetnji protiv Medveda, nemaju njegovu prijavu, veli Index.

– Znači, kolega Mazzocco jutros se uputio u 5. policijsku postaju u Bauerovoj ulici u Zagrebu. Zatražio je potvrdu da je u nedjelju podnio prijavu zbog prijetnji ministra, ali sve je nestalo. U policijskoj postaji nemaju niti potvrde niti zapisnik. Zapisnik je, kako su mu rekli policijski službenici, preuzeo netko od nadređenih, a što se dogodilo nakon toga, mogu samo nagađati – piše Index.

Medvedovo navodnu najavu buđenja vojničkog duha u razgovoru s novinarom osudile su brojne organizacije. Među njima i Regionalna platforma za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnosti novinara zapadnog Balkana, koja predstavlja više od 8000 članova, oštro osuđuje prijetnje upućene novinaru Index.hr-a Vojislavu Mazzoccu.

Preko tog njegova postupka olako je prešao i Medevedov šef Andrej Plenković, a koji je lakonski izjavio: koliko ga poznajem, ne vjerujem da je prijetio novinarima.

Podsjetimo, policija je zagubila navedenu prijavu.

Giani i Božinović se rukuju (foto MUP)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI