Neovisni novinarski portal
22.6.2021.
POLITIKA
U povodu Dana Šibensko-kninske županije: Nagrada županije Šibenskoj narodnoj glazbi i Josipu Ćuzeli

U povodu Dana Šibensko-kninske županije:
Nagrada županije Šibenskoj narodnoj glazbi i Josipu Ćuzeli

U povodu Dana Šibensko-kninske županije, 17. svibnja, na svečanoj sjednici Županijske skupštine bit će dodijeljene nagrade i priznanja ovogodišnjim laureatima koji su svojim djelovanjem zadužili ovu županiju.
Ove godine Nagrada ŠKŽ ide Šibenskoj narodnoj glazbi i Josipu Ćuzeli.

Glazba ove godine slavi 170-tu obljetnicu utemeljenja, a svojim je dugim, kontinuiranim radom dala izniman doprinos u očuvanju i promicanju hrvatske glazbene kulture u zemlji i inozemstvu. Mr.sc.Josip Ćuzela svojim dugogodišnjim radom dao je izniman doprinos očuvanju kulturne baštine županije.

Grb županije dobit će 93. Zrakoplovna baza HRZ i PZO, za izuzetan doprinos u obrani županije od požara, podizanje razine sigurnosti ljudi, materijalnih i prirodnih dobara te sigurno proticanje turističke sezone 2017., a dobitnica je i dr.sc. Marijana Borić za veliki doprinos na istraživanjima i afirmaciji života i djela Fausta Vrančića, te Laguna Trade d.o.o. za doprinos u razvoju nautičkog turizma i kontinuiranog investicijskog ciklusa u podizanju kvalitete usluga Marine Frapa.

Plaketa Šibensko-kninske županije ove godine ide Memorijalnom centru “Faust Vrančić” zaslužnom za promociju hrvatske kulturne baštine, napose znanstvenog nasljeđa glasovitog Šibenčanina Fausta Vrančića; udruzi “Kampanel 1861” iz Unešića za njihov desetogodišnji rad i provedbu projekta “Oživimo i očuvajmo Zagoru” te organiziranje manifestacija u cilju očuvanja, revitalizacije i promocije Zagore kao turističke destinacije.

Među ovogodišnjim laureatima županije je i udruga “ZvoniMir” kojoj je dodijeljena Plaketa zbog iznimnog doprinosa razvoju civilnog društva i pomoći najugroženijim pojedincima i skupinama u svrhu poboljšanja kvalitete života stanovnika i razvoja lokalne zajednice u kojoj djeluje.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI