Neovisni novinarski portal
23.6.2021.
FILM
Admir Ćulumarević i uzvanici (Foto: TRIS)

Solo Positivo Film Festival u Šibeniku:
Oasis, Tifa, Clapton, Dubioza…

Admir Ćulumarević i uzvanici (Foto: TRIS)

Šibenska tvrđava Barone bit će, od 3. do 7. srpnja, domaćin Solo Positivo Film Festivala, devete po redu smotre glazbenih dokumentarnih filmova.

Direktor festivala Admir Ćulumarević na današnjoj je tiskovnoj konferenciji najavio da će ovogodišnja glazbeno-filmska priča započeti dokumentarcem o grupi Dubioza kolektiv, a u idućih pet festivalskih dana publika će imati priliku pogledati filmove o Ericu Claptonu, grupi Oasis, zatim o kraljevima romske glazbe, kao i film o nekadašnjem pjevaču Bijelog dugmeta, Mladenu Vojičiću Tifi.
Posebno je istaknuto i prikazivanje filma o Konradu Plancku, producentu Kraftwerka, Eurythmicsa i Ultravoxa. – O njemu je krasan film snimio njegov sin – rekao je Ćulumarević. – Istaknuo bi i “The New Gipsy Kings”, film rumunjskog redatelja s londonskom adresom Livia Tipurita, koji priča o nevjerojatnom i opasnom životu romskih glazbenika u Rumunjskoj.
Direktor Admiru Ćulumareviću, na presici su podršku dali predstavnici Grada, Turističke zajednice, Tvrđave kulture, kao i šibenska glumica Oriana Kunčić, članica ovogodišnjeg žrija. SPFF se nakon Paklenice i Opatije, lani udomaćio u Šibeniku, a Oriana Kunčić smatra da je festival konačno napao svoj pravi dom. – Šibenik je oduvijek poznat kao grad iznimnih glasova, grad glazbe i meni je intimno važno da se ovaj spoj filma i glazbe događa upravo u Šibeniku.
Dnevne ulaznice za projekcije na Solo Positivo Film Festivalu koštat će 30 kuna, a u prodaji će biti i festivalske ulaznice, čija će cijena uskoro biti poznata. Festival će imati i bogati popratni program, što uključuje koncerte, javne razgovore s redateljima i poneke filmske projekcije iznenađenja u središtu grada.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI