Neovisni novinarski portal
15.4.2021.
POLITIKA
Predsje

Rat Pantovčaka, Vlade i Sabora :
Besprizorni sajam taštine na najvišoj razini

Predsje

Kolinda Grabar Kitarović baš nema sreće s premijerom. Što god mu predloži, on je glatko odbije. Njezine ideje kod Plenkovića se naprosto ne primaju. Ne shvaća je ozbiljno. Izaziva mu nervozu. Gnjavi tim stalnim pritiscima, sad bi ovo, sad ono. Najrađe bi joj rekao –daj, ohladi! Ali, ne da se KGK. Što je Andrej Plenković više odbija, ona je upornija i žešća. Sve je još kako-tako, dok se u duel predsjednice i premijera ne uključi šef Sabora Gordan Jandroković. E, tada perje leti na sve strane, jer samo su njegove ambicije da bude važan veće od Kolinih…

I riječ po riječ, imamo pravi verbalni rat na najvišoj razini. Najprizemniji sraz taština,  političkih egotripova. Tko laže, tko je neozbiljan, tko glumi predsjednika seoskog vatrogasnog društva, tko koga ne podnosi, a tko se kome sluganski dodvorava ne bi li dodatno učvrstio svoju poziciju? Zanima li vas to, uopće? Ili da svoje perje skupljaju sami, bez javne pažnje i publiciranja njihovih infantilnih razračunavanja i animoziteta? Da, moglo bi i tako kad svoje igre bez granica ne bi vodili na naš račun. A ako nas već skupo koštaju, red je i da znamo tko su i kavi su. Možda se narod osvijesti i odbije plaćati pubertetske političke zabave svoga državno vrha.

Dakle, naša ambiciozna predsjednica s kompleksom inferiornosti ( nije ni čudo, nitko je ne zarezuje) predložila je predsjedniku Vlade sazivanje zajedničke sjednice o urgentnoj nacionalnoj temi- demografskoj politici i blokiranima. Premijer je lakonski odbio. Nema potrebe za tim. Uostalom, Vlada je nadležna, a ne Ured predsjednice, za problematiku demografije, i Vlada je već donijela niz mjera za sprječavanje daljnje depopulacije i odljeva najpotentnijeg dijela stanovništva iz Hrvatske. Što sad ima Predsjednica s tim?

Ali KGK je taman pripremila cijeli set mjera kako bi dala i osobni doprinos u zaustavljanju negativnih demografskih trendova. Bila bi šteta da tako dobar uradak propadne, da građani ostanu prikraćeni za seriozno programsko promišljanje demografskih problema s Pantovčaka. Zašto Vlada to ignorira, obezvrjeđuje, ne želi ni čuti, bogme ni vidjeti? Sva ta silna muka vrzma se po glavi naše KGK i još se nije ni oporavila od pljuske premijera, kad joj je doletjela nova. Od predsjednika Sabora. Gordan Jandroković se, bogme, dobro osilio. Kao da je zadnjih mjeseci značajno narastao. Makar u svojim očima. Glumeći premijerovo drugo ja, komentirao je inicijativu KGK za sazivanje zajedničke sjednice kao čisto politikanstvo. Nema tu dobre namjere da se pomogne, veli Jandroković, samo jeftino ubiranje političkih punata.

Optužio je našu marljivu, zabrinutu predsjednicu i za neozbiljnost. Kako je mogla u isto vrijeme dok su imali sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost odaslati poštom zahtjev za zajedničku sjednicu, bez obrazloženja mjera, bez popratnih materijala, a da to nije s premijerom usuglasila, da to nije priopćila, čudio se na N1, Plenkovićev “posilni”.

Na to je s Pantovčaka doletjelo poput metorita: Lažeš, samo da bi se dodvorio premijeru!

Predsjednica je,  brane je iz njezina Ureda, nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost premijeru najavila da će prijedlog još tijekom tog dana poslati na Vladu, piše Jutarnji list, jer je pitanje žurno, ne može predsjednica više na rješenja čekati,  objašnjava nepoznati netko s Pantovčaka.

Odmah stiže Jandrokovićev novi return. –Tako se ne saziva ni sjednica vatrogasnog društva u nekom selu- odbrusit će šef Sabora predsjednici države, ne mareći ni za rang ni za bon-ton. Jer, izjava da su demografija i blokirani sada “in”, a ubrzo će izaći iz mode jest beskrupulozna i besprizorna laž i takvo što nije nitko izgovorio, barem ne u društvu u kojem sam ja bio i takvo što nije dostojno da izađe iz Ureda predsjednice – objašnjavao je sad već ljutiti Jandroković za N1.

Nije tu nijedna riječ izgovorena u ovoj razmjeni vatre dostojna funkcija i institucija koje ova prpošna trojka najviših državnih dužnosnika predstavlja. Ni čangrizava KGK koja šefu Sabora javno poručuje da laže, ni njegovo drsko i omalovažavajuće spuštanje predsjednice na razinu kakvog šefa seoskog vatrogasnog društva, a ni premijerovo gašenje požara, kojeg je sam potpalio, lakonskom tezom kako je sve to previše izdramatizirano, kao da su se pokoškala djeca zbog pet lego kockica, pa, eto, baš on, ” piroman”, pledira da se lopta spusti na zemlju. Kakav prizemni, nepodnošljivi sajam političkih taština i neodgovornih egomana!

Predsje

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI