Neovisni novinarski portal
23.4.2021.
cvijeće
S lanjske cvjetne manifestacije

„Posadi cvijet, probudi svijest“:
Velika cvjetna priredba na Maloj loži

S lanjske cvjetne manifestacije

Samo jedan dan nas dijeli od događanja „Posadi cvijet, probudi svijest“, stoga vas organizatori događanja, Udruga Terra, turistička agencija Šibenik Plus i TZ grada Šibenika, pozivaju da im se u petak poslijepodne i u subotu ujutro pridružite na Maloj loži.

 -U petak, 11.svibnja, od 17.00 sati Vrtlarica Kornelija će podijeliti svoja znanja i iskustvo o mediteranskom bilju i cvijeću, sadnji i održavanju. Nakon teoretskog dijela, na istom mjestu počinje radionica sadnje cvijeća. Iako su mjesta za radionicu popunjena, vaše prisustvo i podrška je svakako dobrodošla. Dan kasnije, u subotu, od 10.00 sati na Maloj loži počinje Sajam cvijeća i umjetnosti inspirirane cvijećem. Osim bogate ponude cvijeća po promotivnim cijenama, zajedno ćemo na licu mjesta saditi cvijeće u lončanice od terakote – kaže Tina Vickov iz Šibenik Plusa.

‘Vrtlarica’

Djeca i odrasli se mogu okušati u oslikavanju terakota lončanica,  dječju slikarsku radionicu će voditi akademska slikarica, Lana Martinović Čala „Lana Art“, a likovnu radionicu za odrasle, članice Udruge likovnih amatera „Ula Tempera“.

Prijatelj događanja caffe i wine bar „Na.ma.lo“, pripremit će nam osvježavajuće napitke inspirirane mediteranskim biljem, a glazbenu podlogu događanju pripremit će Marko Podrug.

Za vrijeme trajanja sajma cvijeća u subotu, bit će organizirana po prvi put u našem gradu razmjena sadnica. Idealna prilika za sve ljubitelje i ljubiteljice cvijeća da se nađu na jednom mjestu, upoznaju i razmjene svoje sadnice koje brižno čuvaju.

Djeca i cvijeće

– Posebna akcija unutar manifestacije „Pošalji nam priču, a mi šaljemo 1.000 kuna u cviću“ još uvijek traje i poziva sve stanare gradske jezgre da nam se jave. U uličici, u buti, na skalama gdje sa susjedima ispijate kavu i razmijenite koju riječ, nedostaje baš koji pitar i u njemu cvijet. Sve što je potrebno napraviti je sjesti par minuta ispred računala i poslati priču, u željenom formatu i stilu do petka, 11.svibnja u 15.00 na adresu: info@sibenikplus.com. Najbolju priču organizatori će nagraditi s 1.000 kuna u cvijeću. Vidimo se na Maloj loži! – veli Tina Vickov. 

S lanjske cvjetne manifestacije

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI