Neovisni novinarski portal
23.6.2021.
GRAĐANI
Primjer inkluzije (ilustracija: Facebook)

Okruglo stolovanje u Kninu:
Kako zaposliti i socijalno uključiti osobe s invaliditetom

Primjer inkluzije (ilustracija: Facebook)

„Zapošljavanje uz podršku – prilika za lokalnu zajednicu“ – nazvan je ‘okrugli stol’ koji će se održati u Pučkom otvorenom učilištu Knin sutra, u četvrtak 3.5.2018., s početkom u 10 sati. Centar za socijalnu inkluziju Šibenik od 2011. godine provodi trogodišnje programe zapošljavanja uz podršku usmjerene socijalnom uključivanju osoba s invaliditetom te je zajedno s partnerima i suradnicima kontinuirano usmjeren na radno aktiviranje osoba koje trebaju podršku.

– Na okruglom stolu ćemo pokazati primjere dobre prakse i uspješne suradnje te potaknuti raspravu o budućem razvoju politika zapošljavanja i socijalnih usluga u lokalnoj zajednici. Tema zapošljavanja uz podršku ima posebnu težinu u trenutnoj situaciji u kojoj se cijela RH bori s problemom neusklađenih potreba i potražnje za radnicima. O temi će govoriti pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Grada Knina Sanda Petrović Brnić, voditelj kninske ispostave HZZ-a Vladislav Sušilović, ravnatelj Srednje škole Lovre Montija Knin Mirko Antunović, predstavnici Udruge osoba s invaliditetom ‘Sv. Bartolomej’, predstavnici Pučkog otvorenog učilišta Knin te predstavnici i korisnici Centra za socijalnu inkluziju Šibenik – ističe Marijana Mijat, voditeljica projekata Centra za socijalnu inkluziju Šibenik.

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik je utemeljen kako bi pružao, poticao i podržavao procese uključivanja djece i mladih s teškoćama u razvoju, osoba s intelektualnim teškoćama, osoba s drugim vrstama invaliditeta i osoba s psiho-socijalnim teškoćama u prirodnu društvenu sredinu, odnosno kako bi uključio osobe s teškoćama u tzv. normalan život kojime žive osobe bez navedenih poteškoća.

Primjer inkluzije, odnosno uključivanja  (ilustracija: Facebook)

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI