Neovisni novinarski portal
18.6.2021.
(NE)RED
Ilustracija -Posebna Vlada RH (foto HINA/ Damir SENČAR)

Nije to USA – Vlada RH ignorira javnost:
Opet nema dokumenata o uvođenju eura, bušenju Hrvatske, LNG-u, obrazovanju djece itd.

Ilustracija -Posebna Vlada RH (foto HINA/ Damir SENČAR)

Nista Borise, kao sto smo rekli, ubacite bubu kako bi bilo mudro uspostaviti neki kontakt s drzavom – ipak uvijek je dobro u ovakvim drzavama kao Hrvatska biti u nekom kontaktu s drzavom. Nije to USA – napisala je u jednom svom e-mailu aktualna hrvatska ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade RH Martina Dalić, kako navodi Index.

Ista je jučer bila na svečanoj dodjeli nagrade Andreju Plenkoviću koju je u Europskome domu u Zagrebu svečano dobio za tzv. Europski govor godine o budućnosti Europe u Europskom parlamentu u Strasbourgu.

M. Dalić i A. Plenković će valjda danas biti i na sjednici Vlade RH zakazane za 10 sati u Banskim dvorima. Tamo će vjerojatno biti i ministar obrane D. Krstičević koji je jučer rekao da je Hrvatska vojska brand, kao da se radi o proizvođaču sportske odjeće, recimo ‘adidasu‘. Bit će tu valjda i prometni ministar O. Butković koji danas namjerava biti na, pazi to: svečanom potpisivanju dodatka Ugovora o dodjeli sredstava za sufinanciranje rada Zimske službe na nerazvrstanim cestama Primorsko-goranske županije.

Tamo će svečano potpisati dodatak ugovoru po kojemu će ipak platiti zimskim službenicima troškove čišćenja snijega prošle zime, umjesto da su to učinili onda kada je to bilo potrebno, kako i priliči državi u kojoj vlast primjereno funkcionira.

No ne funkcionira, a to je vidljivo i po tome što se na službenim stranicama Vlade RH uporno pravovremeno ne objavljuju dokumenti i tzv. materijali koji se tiču odluka koje se donose na sjednicama Vlada Rh. Tako ni za današnju 95. sjednicu Vlade Republike Hrvatske s ukupno 23 točke dnevnog reda (na otvorenom dijelu sjednice).

Ilustracija -Posebna Vlada RH (foto HINA/ Damir SENČAR)

Dokumenti se u pravilu počnu ‘lijepiti’ na Vladinu web strancu tek kada sjednica započne ili kasnije, pa tako građani i mediji o sadržaju odluka, premda se ionako one donose kao na ‘traci’, doznaju kada su one već izglasane.

Ignoriranje javnosti se nastavlja, pa zasad nije jasno što sadrži prva točka dnevnog reda nazvana: a) Prijedlog odluke o donošenju Strategije za uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj, te b) Prijedlog odluke o osnivanju Nacionalnog vijeća za uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj.

Već druga točka je Nacrt prijedloga zakona o terminalu za ukapljeni prirodni plin, s Nacrtom končanog prijedloga zakona, a protiv kojega se glavnina građana Kvarnera, Istre i otočja nedavno pobunila i prosvjedovala. Ponovno će se nešto odlučivati o bušenju Hrvatske, odnosno crpljenju nafte i plina kako bi se omogućio profit naftaškim korporacijama: Vladini jurišnici će usvojiti Nacrt konačnog prijedloga zakona o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika.

Četvrta točka je Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, no zasad nije poznato što je u njemu nacrtano, kao niti što sadrži Prijedlog strateškog pregleda obrane, te Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju luka posebne namjene – vojnih luka.

No valjda građane Hrvatske ne treba zanimati obrazovanje njihove djece, niti što vojne vlasti namjeravaju s njihovom djecom itd.

– Nista Borise, kao sto smo rekli, ubacite bubu kak bi bilo mudro upostaviti neki kontakt s drzavom – ipak uvijek je dobro u ovakvim drzavama kao Hrvatska biti u nekom kontaktu s drzavom. Nije to USA – napisala je u jednom svom e-mailu aktualna hrvatska ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade RH Martina Dalić, kako navodi Index.

Ilustracija -Posebna Vlada RH (foto HINA/ Damir SENČAR)

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI