Neovisni novinarski portal
11.4.2021.
KULTURA
Gordana Pavić

Koncert u Šibeniku:
Gordana Pavić i Frédéric François Chopin

Gordana Pavić

Pijanistica Gordana Pavić večeras u 20 sati u HNK u Šibeniku ima samostalni koncert na kojemu će izvoditi djela Frédérica Françoisa Chopina. U Šibeniku koncerti klasične glazbe nisu česta pojava, pa će najava večerašnjeg koncerta mnoge razveseliti. Ulaz je slobodan i besplatan, a na programu su sljedeća djela:

F. Chopen: Barcarolla op.60, Fis- dur

F. Chopen: Ballade No. 1, op. 23, g – mol

F. Chopen: Ballade No. 2, op. 38, F – dur

F. Chopen: Ballade No. 3, op. 47, As – dur 

F. Chopen: Ballade No. 4, op. 52, f – mol

Pijanistica Gordana Pavić rođena je u Zadru gdje je u Glazbenoj školi Blagoje Bersa završila osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u razredu profesorice Zlate Eterović. Diplomirala je 1994., a magistrirala 2006. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu klasi profesora Jakše Zlatara. Iste godine održala je prvi samostalni koncert, dok je tijekom studija uspješno nastupala u Hrvatskom glazbenom zavodu na akademskim produkcijama. Sudjelovala je na brojnim stručnim seminarima, bila stipendistica grada Zagreba, a godine 1997. dobila nagradu Darko Lukić.

Od 1999. predaje klavir u Glazbenoj školi Ivan Lukačić u Šibeniku. Njeni učenici bilježe uspjehe na regionalnim i državnim natjecanjima. Uz pedagoški rad Gordana Pavić redovito svira kao solistica i komorna glazbenica diljem Hrvatske.

Gordana Pavić

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI