Neovisni novinarski portal
22.6.2021.
ZASEBNA SAMOSTALNA INTERVENTNA RUBRIKA ZA VOJNE VIJESTI
Leteći Damir - foto: Minnesota National Guard photo by Master Sgt. Blair Heusdens

Flying Damir:
Drago mi je što sam imao priliku vidjeti Ameriku iz kabine F-16

Leteći Damir - foto: Minnesota National Guard photo by Master Sgt. Blair Heusdens

Leti, leti leti… Krstičević. Flying Damir ili Leteći Damir. Naše Ministarstvo obrane nadzvučno je javnosti poslalo priopćenje u kojem piše da je ministar obrane Damir Krstičević u sklopu službenog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama letio u američkom borbenom zrakoplovu F-16. Poslali su i fotografije na kojima je ministar ispred zrakoplova, te kako sjedi u kabini suvozačkom sjedalu.

D. Krstičević je bio suvozač u toj letjelici, i to radi, pazi to: ‘potpore Sjedinjenih Američkih Država i Nacionalne garde Minnesote Odluci Hrvatske o nabavi višenamjenskog borbenog aviona F-16‘.

Tako su Amerikanci počastili ministra letom jer podupiru to što je odlučio ili pripomogao u odlučivanju da našim novcem kupimo njihove avione. Leteći Damir je tako poletio mjesec i pol nakon našeg pukovnika Ninića, kojega su prvovozali Izraelci (vidi Tris/Leteći cirkus RH:  Hrvatski pilot bio suvozač u izraelskom polovnom avionu).

Jamac sigurnosti zauvijek

– Damir Krstičević prvi je hrvatski ministar obrane koji je imao prilike letjeti u američkom F-16 i jedan od rijetkih ministara obrane u svijetu – ističu epohalnu vijest iz MORH-a. 

Let se dojmio i ministra, čini se.

– Čast mi je što sam kao ministar obrane Republike Hrvatske imao priliku letjeti u američkom avionu F-16, koji je zaista moćan zrakoplov. Ovaj let još jednom mi je potvrdio kako je Hrvatska donijela najbolju Odluku i da će zrakoplov F-16 biti jamac stabilnosti i sigurnosti Republike Hrvatske zauvijek – ustvrdio je D. Krstičević.

Dakle, polovni F-16 avioni nam jamče vječnu sigurnost. Ne trebamo se više bojati eventualne nikad ne znaš invazije Rusa, Kineza, Slovenaca i Srba.

– Drago mi je što sam imao priliku vidjeti Ameriku iz kabine F-16 – istaknuo je Krstičević.

Šofer Buldog: Dan je bio lijep

– Ovo je prvi put da sam letio s jednim ministrom obrane i bila mi je čast, bio je izvrstan. Dan je bio jako lijep – uzvratio je meteo-izvještajem ministrov šofer, odnosno pilot-pripadnik 148th Fighter Wing iz Nacionalne garde Minnesote, poznatiji kao Bulldog.

I zapovjedniku Nacionalne garde Minnesote generalu bojniku Jonu Jensenu  je isto jako drago ‘što je Hrvatska izabrala F-16’.

– Želim vam dobrodošlicu u klub korisnika F-16 zrakoplova – poručio je Jensen građanima Hrvatske, kao da smo iz VIP-a prešli na Tele-2 mrežu.

E, pa puno hvala generale.

Inače, članarina za ‘klub korisnika F-16 zrakoplova’ je oko 3 milijarde kuna kojima se kupuje 12 izraelskih 30 godina starih polovnih aviona F-16 tipa Barak.

Leteći Damir  foto: Minnesota National Guard photo by Master Sgt. Blair Heusdens

Leteći Damir foto: Minnesota National Guard photo by Master Sgt. Blair Heusdens

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI