Neovisni novinarski portal
18.6.2021.
EKOLOGIJA / GRAĐANI
Omišalj

Danas:
Tribina o projektu izgradnje terminala za ukapljeni prirodni plin (LNG) na otoku Krku

Omišalj

Tribina o projektu izgradnje terminala za ukapljeni prirodni plin (LNG) na otoku Krku se održava danas (srijeda), 16. svibnja 2018. godine, u 11:00 sati, u dvorani Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb).

– Nakon završene javne rasprave o Zakonu o LNG-u te ocjene ovog projekta kao prihvatljivog za okoliš od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike, suočeni s različitim, a često i kontradiktornim informacijama u javnosti, želimo organizirati raspravu na kojoj ćemo prezentirati različite aspekte ovog projekta. Cilj ove tribine jest približiti problematiku LNG terminala javnosti te ukazati na sve njegove nedostatke, od okolišnih do ekonomskih te pokazati na primjerima terminala iz Italije kako je taj projekt neodrživ i neisplativ. Dodatno, plin nije tranzicijsko gorivo jer će produljiti našu ovisnost o fosilnim gorivima, usporiti prelazak na niskougljično gospodarstvo i pogoršati već postojeće posljedice klimatskih promjena – kažu organizatori iz Zelene akcije.

Na tribini će govoriti: mr.sc. Mirela Ahmetović, načelnica Općine Omišalj, Elena Gerebizza, udruga Re:Common iz Italije, Marija Mileta, kampanja Kontra LNG-a, Zelena akcija, Željka Leljak Gracin, dip.iur., predsjednica Zelene akcije / FoE Croatia.

Moderator će biti Luka Tomac iz Zelene akcije.

Jedno izlaganje bit će održano na engleskom jeziku, za što će biti osiguran prijevod na hrvatski. Ulaz je slobodan i nisu potrebne prijave.

Za one koji nisu u mogućnosti doći, moći će pratiti prijenos uživo na stranici Zelena akcija / FoE Croatia.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI