Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
EKOLOGIJA
Zelena čistka u Parku prirode Vransko jezero

Zelena čistka u Parku prirode Vransko jezero

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero i ove godine priključit će se kampanji “Zelena čistka”, koja se u Parku tradicionalno organizira četvrtu godinu za redom povodom Dana planeta Zemlje.

Zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada Zelena čistka najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj.
Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let’s do it! i godišnjih akcija World Cleanup (Očistimo svijet), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem  volonterskom projektu u povijesti čovječanstva. Cilj je u jednom danu ukloniti što veće količine ilegalno odloženog otpada.
Akcija čišćenja će se u Parku prirode održati u nedjelju, 22. travnja od 09:30 – 13 sati.
– Cilj nam je okupiti što veći broj lokalnog stanovništva i zajedničkim snagama očistiti veliko divlje odlagalište otpada kod Debelog briga u Dragama, na području Općine Pakoštane, i tako pokazati da nije sve što je daleko od očiju daleko i od srca. Ovim činom želimo podići ekološku svijest zajednice i ukazati da je briga za naš okoliš ujedno briga za zdravlje te ljepšu budućnost nas i naše djece. Pridružite se i vi te zajednički ovom humanom akcijom pokažimo da nam je stalo do naše djece i prirode te vratimo stari sjaj Parku prirode Vransko jezero!, stoji u pozivu JU PP Vransko jezero.
Prijave za sudjelovanje u akciji “Zelena čistka”  najkasnije do 20. travnja do 12 sati na e-mail: strucna.sluzba@pp-vransko-jezero.hr ili na broj telefona 023/383-181. Okupljanje je na benzinskoj postaji Petrol u Pakoštanima ili direktno na lokaciji u Dragama, a mjesto dolaska molimo navesti u prijavi. Za sve sudionike bit će osigurana okrjepa nakon završetka akcije.
Program akcije čišćenja:
08:45-09:15 – okupljanje kod Petrola u Pakoštanima i zajednički odlazak do lokacije čišćenja
09:30-12:00 – akcija čišćenja Parka prirode u Dragama kod Debelog briga
12:00-13:00 – zajednička marenda
Ponesite malo dobre volje i radne rukavice jer jedino – kad se male ruke slože, sve se može! Zelena čistka danas za čišće sutra!
Tags: ,

VEZANE VIJESTI