Neovisni novinarski portal
24.9.2021.
KULTURA / POLITIKA
Šibenski SDP nezadovoljan radom Kulturnog vijeća Šibenika predložio svoju kandidatkinju ali nije pročitao uvjete natječaja

Šibenski SDP nezadovoljan radom Kulturnog vijeća Šibenika predložio svoju kandidatkinju ali nije pročitao uvjete natječaja

Planovi SDP-a za šibensku kulturu, koji bi se radom njihove nestranačke kandidatkinje Nataše Cvitan Plazibat trebali realizirati kroz rad Kulturnog vijeća Šibenika mogli vrlo brzo pasti u vodu jer jednostavno rečeno nisu odradili domaću zadaću. Naime prema pozivu Grada Šibenika, kandidate za članove Kulturnog vijeća mogu predlagati isključivo institucije i udruge iz područja kulture i umjetnosti.

Šibenski SDP je na današnjoj konferenciji za novinare predstavio svoju nestranačku kandidatkinju za Kulturno vijeće Grada Šibenika, Natašu Cvitan Plazibat.
Šibenik nema kulturnu politiku, kazao je predsjednik šibenskog SDP-a Tonči Restović:
– Meni se čini da se Šibeniku kultura događa. Nema smislenih politika vezanih za kulturi i da nema smislenog programa. Sve se svodi na entuzijazam pojedinaca koji su, na svu sreću, odlučili živjeti i djelovati u našem gradu i pokušati osmisliti kulturu cijelog grada, kazao je Restović dodavši kako je predlaganje Nataše Cvitan Plazibat prvi korak da se takva praksa promijeni.
Nataša Cvitan Plazibat profesorica je geografije i glazbenica, koja je kao imperativ u razvoju kulture grada istaknula odgoj publike:
– Dokle god djeci i mladima nije prirodno sudjelovati u kulturnim sadržajima mi nećemo imati publiku. Mi moramo progurati odgoj kroz institucije i da odlazak u kazalište, koncerte, i sl. bude dio kurukuluma i nastavnog programa u školama. Za Natašu Cvitan Plazibat ključna je i izrada Strategije kulture grada, na kojoj bi trebalo raditi Kulturno vijeće, o čijem radu, kako je kazala, ne zna puno, pa očito ni to da je riječ tek o savjetodavnom tijelu.
– Ja nisam u potpunosti upoznata s dosadašnjim radom Kulturnog vijeća, ali svjesna sam nedovoljne angažiranosti u razvoju strategije. Ako nemate strategiju ne možete imati ni konkretne korake, kazala je Cvitan Plazibat.
Planovi SDP-a za šibensku kulturu, koji bi se radom njihove nestranačke kandidatkinje Nataše Cvitan Plazibat trebali realizirati kroz rad Kulturnog vijeća Šibenika mogli vrlo brzo pasti u vodu jer jednostavno rečeno nisu odradili domaću zadaću. Naime prema pozivu Grada Šibenika, kandidate za članove Kulturnog vijeća mogu predlagati isključivo institucije i udruge iz područja kulture i umjetnosti. Dakle, budući da dolazi od političke stranke, njena bi kandidatura u startu trebala biti odbačena. Stoga nije jasno što je šibenskom SDP-u trebala konferencija za novinare na koju su, očito, došli potpuno nespremni i neinformirani.
Grad Šibenik je u petak zaključio drugi poziv za kandidiranje članova za Kulturno vijeće. Pristiglo je 19 prijava, a 7 novih članova Kulturnog vijeća imenovat će gradonačelnik Željko Burić već ovog tjedna, najavljeno je iz gradske uprave iz koje su  poručili i kako se moraju držati pravila natječaja.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI