Neovisni novinarski portal
19.4.2021.
POLITIKA
Šibenski SDP: Gradska vlast zanemaruje komunalne probleme Baldekina

Šibenski SDP:
Gradska vlast zanemaruje komunalne probleme Baldekina

Potpredsjednik šibenskog SDP-a Ivan Rajić pozvao je danas novinare u Ulicu 3.studenog 1944. kako bi kritizirao gradsku vlast jer godinama zanemaruje gradsku četvrt Baldekin III u kojoj je najveći problem nedostatak parkirališnih mjesta.
-Gradska četvrt Baldekin III gotovo je stala u razvoju komunalne infrastrukture, što se posebno odnosi na gorući problem parkirališnih mjesta. Zadnja gradska investicija za povećanje parking mjesta na Baldekinu dogodila se za vrijeme SDP-ove vlasti kada je uređen novi parking ispred O.Š. Tina Ujevića. Aktualna gradska vlast iz godine u godinu zanemaruje probleme u ovoj gradskoj četvrti što je nedopustivo jer i građani Baldekina vrlo uredno plaćaju sve svoje obaveze prema Gradu i gradskim tvrtkama, kazao je Rajić.

U nedostatku dovoljnog broja parkirališnih mjesta, stanari za parkiranje, silom prilika, koriste neuređene zelene površine ili parkiraju na prometnicama, nastavio je Rajić:
– Ulica 3.studenog 1944. je za to pravi primjer. Radi se o ulici koja je glavni prilaz Veleučilištu, a koja je iz dvosmjerne pretvorena u jednosmjernu upravo zato jer građanima ovog dijela Baldekina nisu osigurana parkirališna mjesta.
Aktualnu gradsku vlast Rajić je podsjetio na davno predizborno obećanje kako će problem riješiti u vrlo kratkom roku, već u prvom mandatu.
-No prvi mandat je prošao, a ništa nije riješeno. Šibenski SDP ima idejna rješenja za parkirališni prostor, a koja ćemo 2021. godine kada u Šibeniku osvojimo vlast i realizirati, zaključio je Rajić.
Na Baldekinu III se, prema mišljenju SDP-ovaca, vidi izuzetno negativno ponašanje većine gradskih tvrtki, od Zelenog grada koji pločnike zauzima za kontejnere i ne uređuje zelene površine, pa sve do Gradskog parkinga koji je već 5 godina stopirao ulaganja u Baldekin.

 


VEZANE VIJESTI