Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
POLITIKA
Saša Pavlić pred Vladom (Foto: TRIS)

Saša Pavlić završio je svoj križni put pred zgradom Vlade:
Što da ja tim ljudima kažem?

Saša Pavlić pred Vladom (Foto: TRIS)

Nakon pet dana pješačenja od Rijeke do Zagreba, Saša Pavlić danas je stigao na Markov trg, pred zgrade Sabora i Vlade. S križem na ramenu i s jasnom porukom da bi Vlada umjesto polovnih aviona proračunskim novcem trebala kupiti skupe lijekove teško bolesnoj djeci, Saša Pavlić se oko 11 sati pojavio na Kamenitim vratima, na zagrebačkom Gornjem gradu.

Dočekalo ga je dvjestotinjak ljudi, nekoliko roditelja s bolesnom djecom i na desetke novinara. Saša nije bio impresioniran:
– Svi koji ste doma ostali i treba vam biti tako kako je. Eto, toliko vam je stalo. Živite onda u toj zemlji, a mi odosmo dalje odavde, gdje cijene čovjeka i život. Ovdje ne želimo imati djecu jer ih ne znamo zaštititi – rekao je vidno umoran.
Vrata Banskih dvora bila su otvorena za Sašu, no on nije zračio optimizmom.
– Što da ja sad tim ljudima uopće kažem? Svi znamo što će oni reći, ako uopće izađu pred mene. Odcijepljeni su od naroda, odcijepljeni od svega. Samo mi odlučujemo hoće li nas uopće biti. Moramo znati zaštiti svoju djecu – govorio je okupljenima, koji su svaki njegov korak pratili pljeskom i uzvicima odobravanja.
Te teško bolesne djece nema milijun, nema ih ni stotinu tisuća. Ima ih stotinjak. Zar ne možemo za stotinjak djece dati sve što treba? Ovo je pitanje svih nas, vi odlučujete što ćete čitati u novinama i na portalima, rekao je Pavlić, posebno se obraćajući predstavnicima medija: – Četiri milijuna građana neće klikat ovo, ajde možda netko i hoće, većina će kliknuti nešto besmisleno i beznačajno. Vi određujete što je važno i što je prioritet ove države.
Sašu Pavlića i nekoliko roditelja s bolesnom djecom u Banskim je dvorima primio premijer Andrej Plenković.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI