Neovisni novinarski portal
15.4.2021.
POLITIKA
‘Razvijanje mekih vještina’ za 48 ‘kronično’ nezaposlenih

‘Razvijanje mekih vještina’ za 48 ‘kronično’ nezaposlenih

Za dvije godine možda se i zaposle zahvaljujući programu 'Zajedno u bolje sutra'.

Možda će 48 ‘kronično’ nezaposlenih osoba iz Šibenika za dvije godine lakše naći posao.

– Grad Šibenik uspješno je ostvario sredstva Europskog socijalnog fonda za projekt „Zajedno u bolje sutra“. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kao posredničko tijelo, u okviru poziva „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“, financiranog u okviru ESF-a, donijelo je Odluku o financiranju projekta Grada Šibenika „Zajedno u bolje sutra“ u stopostotnom iznosu od 1.254.670,00 kuna – pohvalili su se iz Grada Šibenika.

Kako se ističe, projektom „Zajedno u bolje sutra“ povećat će se mogućnost zapošljavanja 48 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja grada Šibenika ‘kroz jačanje stručnih znanja i razvojem mekih vještina’. Tako ćese, drže, umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina.

-Ovim projektom Grad Šibenik omogućit će dugotrajno nezaposlenim osobama da steknu nova znanja i vještine kako bi postali konkurentniji na tržištu rada, odnosno pronašli posao u atraktivnim i traženim zanimanjima ICT sektora i industrije. Osposobljavanjem ciljane skupine za zanimanja u skladu s potrebama tržišta rada omogućit će se lokalnim poduzetnicima zapošljavanje potrebnog kadra što će dugoročno rezultirati razvojem poduzetništva i rastom gospodarstva grada Šibenika – smatra šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Projektom se omogućava osposobljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba u pet verificiranih programa: Razvoj mobilnih aplikacija, Programiranje u JAVA programskom jeziku, CAD specijalist, WEB dizajner i CNC operater.

Rok provedbe projekta je 24 mjeseca, a Grad Šibenik provodit će ga u partnerstvu s Udrugom Ardura koja će biti zadužena za provedbu radionica. A za 48 odabranih će pritom, kako se tvrdi,  ‘će se jačati kapaciteti, podizati razina samopoštovanja i smanjivati socijalna isključenost’.

Tražite posao? (izvor: HZZ)

Tags: ,

VEZANE VIJESTI