Neovisni novinarski portal
19.4.2021.
POLITIKA
Radovan Fuchs posebni savjetnik premijera, Glunčić nije ni član ERS-a

Radovan Fuchs posebni savjetnik premijera, Glunčić nije ni član ERS-a

Radovan Fuchs, bivši ministar znanosti, imenovan je posebnim savjetnikom premijera za koordinaciju Ekspertne radne skupine za Kurikulum i reformu obrazovanja. Nije postao voditelj ERS-a kako se očekivalo, nego je dobio omiljenu premijerovu titulu- savjetnika!

Tako se još jednom potvrdilo da je kompromis majka svih dogovora. HNS je zadovoljan, ministrica Blaženka Divjak je zadovoljna, a vladajuća koalicija stabilizirana. Natječaj za voditelja ERS-a, na kojem je Matko Glunčić dobio najviše bodova, će biti poništen, a voditelja Ekspertne skupine više neće biti. Državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja Matko Glunčić otišao je u povijest. Nije čak ni izabran za člana ERS-a! Ministrica je doživjela punu satisfakciju. Nije ga htjela, nije ga ni dobila!

-ERS je važno  savjetodavno tijelo, ali ne možemo imati paralelnu liniju zapovijedanja, i to se neće dogoditi. ERS ima svoje mjesto u provedbi reforme i toga ćemo se držati. Neću dozvoliti da se opstruira cijeli proces- govorila je ministrica Divjak uoči odluke o sudbini budućeg voditelja ERS-a. A pokazalo se da on nema budućnost. Radovan Fuchs je savjetničkim statusom dokinuo funkciju voditelja. A u velikoj obitelji vladajuće koalicije zavladao je –mir. Još da krene i reforma obrazovanja…

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI