Neovisni novinarski portal
15.4.2021.
KULTURA
Promocija monografije “2025 godina grada Knina”, autora Ivice Šimića

Promocija monografije “2025 godina grada Knina”, autora Ivice Šimića

U ponedjeljak će se, u dvorani Studentskog doma Fra Luje Maruna, s početkom u 19:30 sati, održati promocija monografije “2025 godina grada Knina”, autora Ivice Šimića, u izdanju Narodne knjižnice Knin, kojoj je to izdavački prvijenac.

Kako najavljuje lokalni portal Huknet, riječ je o kapitalnom djelu o Kninu, a predstavit će ga dr.sc.Marko Sinobad, jedan od stručnih recenzenata, dok će ulomke iz knjige čitati glumica Đana Kuzmanić i radijska voditeljica Barbara Alilović.
Knjiga je podijeljena u devet poglavlja na 416 stranica, a ilustrirana je sa 620 fotografija. Nakon promocije moći će se kupiti po promotivnoj cijeni od 200 kuna.
Knjigu je tiskala TDA Zadarska tiskara, a grafički je uredio Mićo Samardžija. Tiskanje je najvećim dijelom financirao Grad Knin ( 80 posto) i Šibensko-kninska županija ( 16 posto) .
O Kninu u ovoj knjizi govore i stare fotografije za koje je zaslužan kninski foto- kroničar Goran Zelić, dok su one novijeg datuma djelo majstora fotografije Aleksandra Gospića, Damira Mijakovca, Miće Samardžije…
Iako je tržišna cijena knjige oko 500 kuna, zbog realne socijalne situacije u kojoj Kninjani žive, prodavat će se za 250 kuna, odnosno, svega 200 ako je kupite na promociji. Tiskat će se u nakladi od 500 primjeraka, a u slučaju velike potražnje, novo izdanje moglo bi se očekivati 2019.

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI