Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
JEDRA / Sport
(Foto: JK Val)

Program Europskog prvenstva klase IOM u Rogoznici starta danas, prva regata u nedjelju

(Foto: JK Val)

U Rogoznici će se od 6. do 13. travnja okupiti najbolji europski jedriličari u klasi International One Metre (IOM). Prvenstvo organizira Jedriličarski klub Val iz Šibenika u suradnji s Općinom Rogoznica i TZ Rogoznica i Marinom Frapa.

Europsko prvenstvo radio-upravljanih jedrilica klase IOM kreće sa službenim programom danas, u petak 6. travnja.
Za petak i subotu je po programu predviđeno da svi natjecatelji, kojih je 76, moraju proći provjeru opreme i premjeravanje. Pri tom se provjerava površina jedara, masa jedrilica i balasta, gaz i slično. U slučaju da neka od jedrilica ne zadovolji kontrolu u nekom od elemenata provjere tada se vlasnik mora snaći i dovesti je u red prije početka natjecanja.

(Foto: JK Val)

Natjecanja počinju u nedjelju 8. travnja i traju sve do petka 13. travnja, a jedrit će se po cijeli dan. Prvi startevi su predviđeni za 10 sati ujutro, dok posljednji mogući signal starta može biti u 18 poslijepodne. U svakom slučaju dovoljno vremena je na raspolaganju za sve koji imaju želju prisustvovati nadmetanju najboljih europskih, a i svjetskih, radio- upravljanih jedriličara među kojima će biti i devet hrvatskih reprezentativaca.
Svečano otvaranje prvenstva će se održati u središtu Rogoznice, u subotu s početkom u 19 sati, uz prigodni zabavni program.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI