Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
EKOLOGIJA / Sport
Pobjednici 1. polumaratona

Polumaratonci otrčali počasni krug:
21 kilometar i 98 metara prirodnih krasota

Pobjednici 1. polumaratona

 Međunarodni atletičari otrčali su svojevrsni počasni krug kroz prirodne krasote Nacionalnog parka Krka: održan je prvi po redu Krka polumaraton – međunarodna atletska utrka. Nakon što su otrčali stazu u dužini  21 kilometar i 98 metara kroz Nacionalni park „Krka“, trkače polumaratonce je na cilju na arheološkom lokalitetu Burnum, mjestu nekadašnjeg vojnog logora iz vremena starog Rima, dočekala dobronamjerna skupina kopljima naoružanih rimskih vojnika.

To je utrka koja pruža trkačima jedinstveni ugođaj trčanja u jednom od najljepših dijelova Hrvatske uz neposrednu blizinu prirodnog fenomena rijeke Krke, vele u NP Krka.

– Maratonci iz trinaest zemalja uspješno su istrčali 21,098 m staze od Eko kampusa Puljane do amfiteatra Burnum na 1. Krka polumaratonu, međunarodnoj atletskoj utrci kroz Nacionalni park “Krka”, u okruženju zaštićene prirode i jedinstvene kulturnopovijesne baštine. Prije njih, u cilj su uspješno utrčali i sudionici Fun Run utrke građana na 5,5, km. Svi su natjecatelji dočekani u slavljeničkom, rimskom ozračju, kako i priliči amfiteatru​ Burnum, biseru antičke arhitekture – veli ravnatelj NP Krka Krešimir Šakić.

Inače, za ovu je utrku, premda se uokolo rijeke Krke održavaju po prvi put, bilo prijavljeno zadivljujuće veliki broj trkača: čak 813. Inače, Pobjednici kraće Fun Run utrke građana u muškoj i ženskoj kategoriji su Jure Božinović i Ivona Zemunik, a najbrži polumaratonci u muškoj i ženskoj kategoriji su Tamas Nagy iz Mađarske i Lucija Kimani iz Bosne i Hercegovine. Cjeloviti rezultati utrke se mogu naći na službenoj stranici utrke www.krka.run

– Staza 1. Krka polumaratona ima službeni međunarodni certifikat AIMS, što znači da je rezultat ostvaren na Krki vjerodostojan i važeći svugdje u svijetu, a zbog posebnog ugođaja trčanja u jednom od najljepših dijelova Hrvatske, u okruženju zaštićene prirode i jedinstvene kulturnopovijesne baštine, utrku je od početka pratio veliki interes. Zahvaljujemo trkačima, navijačima i svima koji su sudjelovali u organizaciji 1. Krka polumaratona! – poručuje Katia Župan, rukovoditeljica Odsjeka za odnose s javnošću u NP Krka.

Do trčanja.

Fotografije: NP Krka

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI