Neovisni novinarski portal
16.4.2021.
POLITIKA
Obrat u oblacima: Zagrebački i riječki aerodrom ipak će raditi 24 sata dnevno

Obrat u oblacima:
Zagrebački i riječki aerodrom ipak će raditi 24 sata dnevno

'Naredio' ministar, kažu.

Nakon vijesti kako sljedeća dva mjeseca u Hrvatskoj neće biti aerodroma na koji će putnički zrakoplovi moći slijetati noću, a zato jer će u zagrebačkoj zračnoj luci biti radova, oglasilo se i Ministarstvo mora, prometa i infratrukture. Ministar O. Butković je, vele, ‘naredio’ da rade i zagrebački i riječki aerodrom od 0 do 24 sata. Evo priopćenja:

Uz Zračnu luku Franjo Tuđman, 24 sata dnevno bit će otvorena i Zračna luka Rijeka

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković donio je Naredbu o vremenu otvorenosti aerodroma, a prema kojoj će za vrijeme radova na Zračnoj luci Franjo Tuđman, od 0 do 24 sata, u sve dane, biti otvorena i Zračna luka Rijeka.

Naredbom ministra omogućit će se nesmetan zrakoplovni promet za vrijeme radova na Zračnoj luci Franjo Tuđman, a koji će trajati slijedeća dva mjeseca.

Naime, Naredbom ministra određuju se vremena otvorenosti aerodroma, a prema Naredbi od 31. listopada 2017. godine, Zračna luka Franjo Tuđman bila je jedina zračna luka u Hrvatskoj otvorena 24 sata dnevno.

Naredba ministra o vremenu otvorenosti aerodroma donosi se temeljem Zakona o zračnom prometu, dva puta godišnje i to za razdoblje od ožujka do listopada i od listopada do ožujka, odnosno, za ljetni i zimski red letenja, a odnosi se na svih devet zračnih luka u Hrvatskoj.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Ilustracija (foto: youtube)

Tags:

VEZANE VIJESTI