Neovisni novinarski portal
22.6.2021.
EKOLOGIJA
‘Krka, kći Majke Zemlje’ i ‘Zeleno srce’ povodom Dana planete Zemlje

‘Krka, kći Majke Zemlje’ i ‘Zeleno srce’ povodom Dana planete Zemlje

Dvije Krke u akciji... U Zagrebu dodjela nagrade Velebitska degenija...

Dan planeta Zemlje obilježava se diljem zemlje. U Šibeniku će najaktivnije biti dvije Krke: Nacionalni park Krka i Ekološka udruga Krka Knin.

Otvorenje izložbe „Krka, kći Majke Zemlje“ predviđeno je za danas, u petak, 20. travnja 2018. u 18 sati u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku.

– Izložba je rezultat višegodišnje suradnje Foto kluba Šibenik i Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ u naglašavanju važnih datuma u zaštiti prirode. Obilježavanjem Dana planeta Zemlje javnost se želi osvijestiti o opasnostima koje prijete životu na Zemlji te o potrebi zaštite okoliša i očuvanja biološke raznolikosti i povoljnih uvjeta za suživot čovjeka i prirode. Nagli razvoj industrije doveo je do porasta potrebe za energijom, odnosno do pojačanog korištenja fosilnih goriva i otpuštanja velike količine otrovnih tvari u zemlju i zrak. Svojim odgovornim ponašanjem svakodnevno možemo doprinijeti očuvanju biološke raznolikosti koju ostavljamo u zalog budućim  generacijama – vele u NP Krka.

Ekološka udruga Eko Krka Knin je najaktivnija ekološka udruga u ovom dijelu Dalmacije. Povodom Dana planete Zemlje Ekološka udruga “Krka” Knin dana 23.4.2018 od 10-12 h u OŠ Tin Ujević u Šibeniku na adresi Trg Andrije Hebranga 11 organizira niz aktivnosti u sklopu projekta Zeleno srce.

Projekt Zeleno srce provodi Udruga mladih „Mladi u EU“ iz Šibenika u partnerstvu sa Osnovnom školom Tin Ujević iz Šibenika i Ekološkom udrugom „Krka“ Knin, a financira ga Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Akcije koje će se održati su slijedeće: prikupljanja stare odjeće,  volonterska akcija “Zelena čistka 2018 – čišćenje okoliša škole, te volonterska akcija uređenja školskog okoliša – sadnja cvijeća i drveća.

Dodajmo i kako Hrvatsko novinarsko društvo/Zbor novinara za okoliš i HEP Opskrba pozivaju na svečanu dodjelu nagrada Velebitska degenija za najbolje novinarske radove s područja zaštite okoliša i prirode u 2017. godini koja će se održati u ponedjeljak, 23. travnja 2018. godine u 12 sati, u Velikoj dvorani Novinarskog doma, Zagreb, Perkovčeva 2.

Zemlja (foto Hina)

 

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI