Neovisni novinarski portal
16.4.2021.
POLITIKA
HDZ-HNS, ljubav i sloga: Matko Glunčić (ipak) neće na čelo ERS-a ?

HDZ-HNS, ljubav i sloga:
Matko Glunčić (ipak) neće na čelo ERS-a ?

Matko Glunčić, ipak, neće biti na čelu Ekspertne radne skupine za provedbu obrazovne reforme. Kako piše Večernji list, u igri su dvije moguće opcije za rasplet krize unutar koalicijskih odnosa između HDZ-a i HNS-a, nastale zbog dosljednog stava ministrice obrazovanja Blaženke Divjak da Glunčić neće biti predsjednik ERS-a, makar što se nje tiče . U svakom slučaju, noćni posjet Ivana Vrdoljaka Banskim Dvorima gdje se sastao s premijerom Plenkovićem, donio je, izgleda, rezultat.

Po jednoj verziji Matko Glunčić definitivno više nije u igri za voditelja ERS-a, s čime se, navodno, suglasio i premijer, iako je riječ o kandidatu kojeg je i osobno podupirao. Ali, HNS za račun Glunčićevog povlačenja ostavlja HDZ-u slobodu imenovanja drugog kandidata. Ma tko to bio. Koga god Plenković predložio. Sve u interesu reformskih procesa u sustavu obrazovanja što bi imao biti glavni politički kapital HNS-a.

Spominje se i mogućnost da ERS nema voditelja, jer, objašnjava se, Strategijom obrazovanja ta pozicija nije ultimativno ni predviđena. A moguće bi za obje strane bila najbezbolnija.
Ministrica Divjak time bi sačuvala dignitet i vjerodostojnost, a premijer i dalje odlučuje o tome tko će biti voditelj kurikularne reforme i treba li ga ERS uopće imati.

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI