Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
POLITIKA
Plenković i Budalić (desno) foto: HDZ Imotski

Budalić protiv Plenkovića:
Imotski HDZ je jednoglasno protiv ratifikacije Istanbulske, te nasilja

Plenković i Budalić (desno) foto: HDZ Imotski

Istanbulska konvencija i dalje unosi zbrku u članstvo i razdor u Hrvatsku demokratsku zajednicu (HDZ), najveću hrvatsku političku nakupinu od vremena Saveza komunista Hrvatske, od kojega  je inače preuzela znatan dio članstva. Naime, iz srca imotske krajine, to jest iz Imotskog, javio se tamnošnji HDZ. Sastao se tamo Gradski odbor HDZ-a Imotski i donio, kako tvrde, ‘jednoglasnu odluku’. Ukratko, imotski Hadezeovci, predvođeni predsjednikom  tamnošnje podružnice Ivanom Budalićem, zaključili su kako su oni protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru. Budalić, koji na jednoj arhivskoj fotografiji ponosno stišće ruku Andreju Plenkoviću, predsjedniku HDZ-a, potpisuje Odluku Gradskog odbora HDZ-a Imotski u koordinaciji općinskih odbora HDZ-a Imotske krajine (poveznica).

U toj odluci piše i da su imotski Hadezeovci protiv nasilja, pogotovo prema ženama i djeci.

– Gradski odbor HDZ-a Imotski u koordinaciji općinskih odbora  HDZ-a Imotske krajine  se zalaže za borbu protiv svih vrsta nasilja, a pogotovo nasilja nad ženama i obitelji. Uvođenje rodne ideologije je u suprotnosti sa stavom i svjetonazorom  naše stranke i naših birača  što je opisano u članku 2. stavka 1. statuta HDZ-a: „HDZ je narodna stranka koja okuplja sve slojeve hrvatskog naroda i drugih građana Hrvatske, čiji se program temelji na domoljublju, načelima demokracije i kršćanske civilizacije te drugim vrijednostima koje su u tradiciji hrvatskog naroda“. Slijedom navedenoga i vodeći se mišljenjem i stavovima vlastitih članova i simpatizera  protivimo se  ratifikaciji  Istanbulske konvencije  u  Hrvatskom saboru – vele u priopćenju na HDZ stranicana kojega potpisuje navedeni Budalić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Imotski.

Budalić, Krstičević, Boban, Plenković… itd. (foto HDZ)

U arhivskom tekstu na istim stranicama Plenković hvali Budalića  zbog izbornog uspjeha u Imotskome, jer je tamo Budalić gradonačelnik. Budalić je u fotelju imotskog gradonačelnika zasjeo nakon stranačkog mu kolege Ante Đuzela, a koji je optužen da je krivotvorio dokumentaciju za invalidninu, te nabijanje putnih i hotelskih troškova na račun Grada Imotskog.  Zamjeraju mu i  mu i što je do svoje vile za bazenom, za koju je dobio bespovratnu pomoć od države, doveo struju, vodu i asfalt, a do drugih sela nije.

Ivan Budalić, kako izvještava HDZ, nedavno je sa svojim suradnicima obišao Diviće i Jelaviće.

– Uz druženje te domaći pršut i sir te dobro vino u Divića, Budalić je zapisao glavne probleme s kojima se mještani susreću, dok se u Jelavića sa stanovništvom družio uz roštilj – vele u HDZ-u.

Inače, Budalić i društvo će možda u četvrtak skočiti do Splita, gdje se sprema prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. Naime, poduzeće Clissa daje pet autobusa koji će u Split besplatno voziti prosvjednike iz Trogira, Omiša, Dugopolja, Kaštel Starog i Stobreča.

Imocki hadezeovci – foto printscreen

Neki lokalni taksisti koji također ne vole Istanbulsku konvenciju vozit će Splićane na prosvjed besplatno. Kršćanski tradicionalčni taksitsti povlače paralelu između taksi prijevoza i Istanbulske konvecije.

– Podupiremo borbu protiv nametanja zakona i ideologija, a besplatan prijevoz naš je doprinos da vladajući jače čuju koliko ljudi se ne slaže s njihovom politikom uništavanja, kako nas taksista legalizacijom Ubera, tako i tradicionalnih kršćanskih vrijednosti pod krinkom zaštite prava. Zaštitite naša prava postojećim zakonima, a ne da ih ne primjenjujete, pa novima branite strane interese umjesto dobrobit naših građana – rekao je predsjednik udruge Radio taxi Split Milivoj Topić kako prenosi Dalmatinski portal. 

Zasad nije poznato hoće li HDZ Imotski prirediti kolektivni prijevoz na prosvjed, ili će Imoćani s HDZ-ovom partijskom knjižicom iz Imotskoga, koji je poznat  po velikom broju mercedesa, ići prosvjedovati u Split u samostalnom aranžmanu.

Imotski HDZ jede pečeno meso (foto HDZ)

Imotski HDZ-ešalon- foto HDZ

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI