Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
IZDVOJENO
Udruga Dugine obitelji tiskat će 2 tisuće novih slikovnica o istospolnim obiteljima

Udruga Dugine obitelji tiskat će 2 tisuće novih slikovnica o istospolnim obiteljima

Udruga Dugine obitelji je crowdfunding kampanjom prikupila tri put više od planiranog pa će tiskati 2 tisuće novih slikovnica o istospolnim obiteljima.

Kada je početkom veljače pokrenula crowdfunding kampanju za tiskanje novih primjeraka prve hrvatske slikovnice o djeci s istospolnim roditeljima, udruga Dugine obitelji nije se ni nadala kako će višestruko premašiti postavljene ciljeve.
U tri tjedna kampanje uspjeli su sakupiti 10 tisuća dolara, više nego dovoljno za tiskanje novih slikovnica “Moja dugina obitelj”.
-Odaziv na koji smo naišli nadmašio je sva naša očekivanja – njime su nam osigurana sredstava za dotisak 2 000 slikovnica i 2 000 bojanki “Moja dugina obitelj”, ali i za daljnji razvoj udruge i podršku njenim aktivnostima, poput grupa podrške za dugine obitelji te pripremu i planiranje novih slikovnica, kažu iz udruge Dugine obitelji.
Dječja slikovnica “Moja dugina obitelj”, objavljena u siječnju ove godine, prva je slikovnica o djeci s istospolnim roditeljima u Hrvatskoj i regiji. Objavljena je s ciljem jačanja socijalne integracije djece koja imaju istospolne roditelje te promicanja tolerancije i poštovanja različitosti.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI