Neovisni novinarski portal
20.4.2021.
KULTURA / UKRATKO
Novi filmski festival za mlade autore: FUSE – Film Under Severe Experiment

Novi filmski festival za mlade autore:
FUSE – Film Under Severe Experiment

Hrvatska festivalska scena od svibnja postaje bogatija za još jedan filmski festival:FUSE – Film Under Severe Experiment.

Karlovac će od 11. do 12. svibnja postati domaćinom prvog izdanja FUSE-a, festivala kratkometražnog igrano-eksperimentalnog filma. Posjetitelji će moći uživati u filmskim uradcima mladih autora iz cijelog svijeta jer je ova internacionalna manifestacija namijenjena autorima od 18 do 29 godina, a poseban fokus je na studentskom filmu.
Organizator festivala, Kinoklub Karlovac udruga je mladih koji se bave audiovizualnom umjetnošću, a cilj im je promicanje filmske i video kulture i srodnih umjetnosti. Uz autorsku produkciju, održavanje filmskih tečajeva i radionica, Kinoklub Karlovac je najpoznatiji po Filmskoj reviji mladeži i Four River Film Festivalu koje organizira u partnerstvu s Hrvatskim filmskim savezom te manifestacijama poput Riječnog kina, jedinstvenog open-air kina na obalama rijeka diljem Karlovačke županije, koja je trenutno jedina u Hrvatskoj bez funkcionalne kino dvorane.
FUSE donosi iskorak od filmskih događanja viđenih u Karlovcu jer je usko specijaliziran – bavi se formom kratkometražnog igrano-eksperimentalnog filma. Cilj festivala je promocija ovakvih hibridnih kombinacija, koji su na festivalskoj sceni manje zastupljene. Autori će se natjecati u pet kategorija; za najboljeg  redatelja, montažera, snimatelja, nagradu publike te Grand Prix. Prijave za prvi FUSE festival otvorene su do 1. travnja.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI