Neovisni novinarski portal
12.4.2021.
POLITIKA
Ivan Dobra: Hibridni rat!/Foto: J.Krnić

Ivan Dobra Žirjanin dao ostavku:
HDZ je u tri godine na otoku promijenio pet žarulja

Ivan Dobra: Hibridni rat!/Foto: J.Krnić

– Otkad sam predsjednik mjesnog odbora, HDZ je od prvog dana radio protiv mene. Ništa nisu već tri godine napravili na Žirju, osim što su možda promijenili pet žarulja. HDZ je kriv za genocid na Žirju i zato danas podnosim ostavku na funkciju predsjednika tog mjesnog odbora – kazao je donedavni predsjednik Mjesnog odbora Žirja Ivan Žirja Dobra, pučki pjesnik i županijski vijećnik, kako izvještava Šibenik.in.

Dobra, koji je vijećnik s Nezavisne liste Stipe Petrine danas je u Press-centru HND-a održao konferenciju za novinare zajedno sa Stipom Petrinom i vijećnicom Iris Ukić Kotarac.

Dobra je nabrojao brojne neriješene komunane probleme na Žirju: planirano igralište nikad nije izgrađeno, zaustavljena je gradnja protupožarnog puta jer nije bilo dozvole za rad, pola otoka je bez javne rasvjete kao i dio kod crkve sv. Nikole na rivi, nasred parkirališta su tri električna stupa koja su opasnost za vozače…

– Problem je i opskrba vodom na otoku, kod škole imamo kilometar vodovodnih cijevi koje nikad nisu postavljene iako sam godinama na to upozoravao direktora Vodovoda i gradsku upravu, dug vode u međuvremenu se popeo na više od 130 tisuća kuna što će morati platiti radni ljudi, preko 70 kuća nema struju iako smo tražili da izgrade trafostanicu, hrvatsku zastavu držimo na cijevi jer mi nikad nisu odobrili stup, trgovinu imamo samo ljeti, a brod u zadnje dvije godine nije pristao na otok preko sto puta – kazao je Dobra, kako navodi Šibenik.in.

On već dulje vrijeme upozorava na samovolju lovaca koji dolazena otok i bez kontrole tamane životinje (vidi TRIS).

Arhiva: Žirje

– Predsjednik Županijskog lovačkog saveza Nediljko Dujić, kao predsjednik Županijske skupštine je u sukobu interesa, iako tvrdi suprotno. Dao je koncesiju Čavki iz Knina koja je koncesiju prodala Jezeranima, iako ona zakonski ne smije biti prodana niti iznajmljena – kazao je i nastavio govoriti o nedovršenim putevima, lošim cestama, derutnoj zgradi uljare te neadekvatnoj prostoriji mjesnog odbora u kojoj je udar groma spržio instalacije.

HDZ je još nakon rata uništio projekt marine, pumpe, staračkog doma i pristaništa u Koromašnoj, a s četiri tisuće kuna s koliko raspolaže MO Žirje nemoguće je prosperirati, rekao je Dobra i dao ostavku.

S. Petrina je upozorio na na kupnju ‘bezvrijednih dionica NK Šibenik i Jadranske banke’, odnosno besmisleni trošak novca kojim se mogao riješiti dio žirjanskih problema.

– Samo dio plaća uhljeba i Gradu i Županiji dovoljan je za rješavanje ovih komunalnih problema – ustvrdio je Petrina.

Gradska vijećnica Iris Ukić Kotarac s njegove liste pozvala je potom sve građane na prostoru županije da ‘zajedno pokušaju stati na kraj ovoj hobotnici’

– Svi koji imaju bilo kakve informacije o radu mjesnih odbora, obratite nam se i naći ćemo snage za njihovo rješavanje jedan po jedan, ali prije svega moramo prekinuti šutnju – kazala je Ukić Kotarac, kako javlja Šibenik.in.

Ivan Dobra: Hibridni rat!/Foto: J.Krnić

 

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI