Neovisni novinarski portal
20.4.2024.
SCENA / UKRATKO
The National

Spektakl na Šalati:
The National se vraćaju u Zagreb!

The National

Miljenici hrvatske publike nastupit će na Šalati 10. srpnja, u sklopu koncertnih najava za novo izdanje SuperUha u Primoštenu.

Nakon kultnih The Sonicsa, koji 13. veljače nastupaju u Vintage Industrial Baru, te Yo La Tenga, koji dolaze 11. svibnja u dvoranu Pogona Jedinstvo, treće ime koje će zagrebačku publiku zagrijati za peto izdanje primoštenskog festivala SuperUho su The National.
Kad je u rujnu prošle godine svjetlo dana ugledao njihov sedmi po redu album “Sleep Well Beast” očekivano je zasjeo na vrhove top-lista, a kad se tome pridoda činjenica da je uvodni singl “The System Only Dreams in Total Darkness” postao njihova prva pjesma koja je zasjela na vrh neke od Billboardovih ljestvica singlova, postalo je jasno da su The National spremni za taj završni korak prema samom vrhu današnje glazbene produkcije.
Ne čudi stoga da su uvršteni među glavna imena nekih od najvažnijih svjetskih glazbenih festivala, poput nadolazeće Primavere, kao ni vijest da su prije nekoliko dana napokon osvojili svoj prvi Grammy, i to za “Najbolji album alternativne glazbe”. Premda sam bend očito nije pretjerano impresioniran ovom nagradom, pa su je shodno tome tek usputno spomenuli na svojim društvenim mrežama, ona ipak predstavlja još jednu potvrdu kao su danas The National nezaobilazna svjetska glazbena veličina.

The National 10.7. dolaze na Šalatu odsvirati svoj peti zagrebački, a sveukupno deveti koncert u Hrvatskoj.
Podsjećamo da će se 5. izdanje festivala SuperUho održati od 6. do 8. kolovoza u Primoštenu, u istom intimnom prostoru nekadašnjeg hotela Marina Lučica, koji se nalazi u neposrednoj blizini jedne od najljepših plaža na Jadranu
Ulaznice po promotivnoj cijeni od 220 kuna u prodaju kreću u četvrtak, 8.2., u 9:00 sati u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13) i po toj cijeni mogu se kupiti zaključno sa subotom, 10.2., ili do isteka zaliha budući da je broj takvih ulaznica ograničen. Nakon tog datuma cijena će im biti 250 kuna.
Posebna pogodnost očekuje vlasnike ulaznica za sam festival SuperUho, te one koji to tek planiraju postati. Takvima je dostupan jako ograničen broj ulaznica po cijeni od 190 kuna i ako ih planiraju fizički kupiti onda svoju festivalsku ulaznicu trebaju ponijeti na jedno od dva zagrebačka prodajna mjesta. Svi oni koji ulaznicu planiraju kupiti preko interneta, a žele ostvariti popust koji im omogućuje festivalska ulaznica za SuperUho, trebaju se do 8.2. javiti na jednu od sljedećih adresa: shop@dirtyoldempire.com ili rockmark@rockmark.hr.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI