Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
FILM
Večeras nema predstava (foto TRIS/G. Šimac)

Jollywood:
Kino Tesla odveženo na otpad

Večeras nema predstava (foto TRIS/G. Šimac)

Kako ne bi ispalo da su sve bitne teme u Hrvatskoj vijest koja traje otprilike dan i pol, evo ipak svježe informacije o slučaju rušenja kina Tesla, koje je srušeno 98 godina nakon što je otvoreno.  Naime, nakon što su bageri sravnili sa zemljom zgradu bivšeg kina (klikni za opširnije), kamioni su ostatke kinematografa odveli na odlagalište građevinskog otpada. Sada je prostor ex-kina svojevrsna rupa u srcu grada. Malo vedrine donosi žuto stilizirano sunce koje je netko nekad naslikao na južnome zidu kina. Sunce nije bilo moguće srušiti jer bi onda trebalo razvaliti i susjednu zgradu.

Novi vlasnik ruševine, odnosno praznine, aktualni hotelijer i trgovac mercedesima Josip Stojanović Jolly, namjerava tamo najesen graditi poslovnu četverokatnicu. Inače, po društvenim mrežama kruže vrlo vjerojatno neutemeljene glasine kako se gospodin Jolly, suočen sa srcedrapajućim reakcijama dijela Šibenčana koji su rušenje kina doživjeli kao traumatično iskustvo, odlučio tamo ponovno sagraditi kino. Još starije.

Ako i nije, imamo prijedlog za novi unosni poduzetnički pothvat J.S. Jollyja. Filmska industrija je u uzletu, naši gradovi su nedvojbeno privlačni najvećim svjetskim produkcijama za snimanja visokobudžetnih filmova i serija, pa ne bi bilo loše sagraditi pravi mali hrvatski filmski grad, možda na području Miljevaca, gdje je svojedobno Stojanović imao diskoklub Amadeus.

Imamo i prijedlog za ime potencijalne hrvatske tvornice snova.

Neka se zove: Jollywood. 

Kino je otišlo na otpad (foto TRIS/G. Šimac)

Večeras nema predstava (foto TRIS/G. Šimac)

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI