14.12.2018.

(NE)ZANIMLJIVOSTI / POLITIKA
Uistinu posebno: 2. sjednica Posebnoga stručnog povjerenstva kojom je predsjedao posebno stručni predsjednik Andrej Plenković

Uistinu posebno:

Posebno iritantno.

Vlada RH oglasila se jednim uistinu posebnim priopćenjem u kojem kaže kako je Održana 2. sjednica Posebnog stručnog povjerenstva. Kakvog sad Posebnog stručnog povjerenstva? To je barem jasno: radi se o  takozvanom Posebnom stručnom povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti. To je Posebno stručno povjerenstvo posebno i po tome jer njime predsjedava posebni i posebno stručni predsjednik, ujedno i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.  O čemu je to Posebno stručno povjerenstvo s posebnim stručnjakom na čelu posebno stručno raspravljalo? Posebno su stručno raspravljali o posebnoj Ekspertnoj radnoj skupini.

Kako kaže Vlada RH, po završetku sjednice, u posebnoj izjavi za medije, posebna ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izvijestila je da su raspravljene dvije (posebne) točke dnevnog reda.

– Riječ je o Akcijskom planu provedbe Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije (za dvogodišnje razdoblje) i Javnom natječaju za prijavu kandidata za voditelja i članove Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme. Povjerenstvo je revidiralo inačicu prijedloga Akcijskog plana koju je izradilo prethodno Povjerenstvo te se usuglasilo oko kriterija i načela formiranja Ekspertne radne skupine. Zaključeno je da će se Akcijski plan u ponedjeljak, 15. siječnja 2018., uputiti u javno savjetovanje te temeljem pristiglih očitovanja doraditi. Istoga dana bit će raspisan i javni natječaj za voditelja i članove Ekspertne radne skupine – kažu u posebno stručno sročenom priopćenju za hrvatsku javnost.

Članica Povjerenstva Vesna Bedeković posebno je pozvala sve posebno zainteresirane za rad u toj posebnoj Ekspertnoj radnoj skupini da se sukladno kriterijima i uvjetima jave na taj posebni natječaj za eksperte. Posebno je pozvala javnost i struku da se aktivno uključe u javno savjetovanje.

-Unaprjeđenje odgojno-obrazovnog sustava i znanosti od strateške je važnosti, kako za razvoj društva, tako i za razvoj gospodarstva, te osobni razvoj svih građana Republike Hrvatske. Stoga je cilj ove Vlade postizanje najširega društvenoga suglasja oko ključnih pitanja koja su vezana uz reformu odgojno-obrazovnog sustava i znanosti u Republici Hrvatskoj – vele u posebno sročenom zaključku ovog priopćenja, koje svojim sadržajem u kojem zapravo nije rečeno ništa može posebno iznervirati one koji ga pročitaju.

Posebno građane Hrvatske koji već godinama svjedoče posebnim nastojanjima za unazađivanje, a ne za unaprijeđenje  odgojno-obrazovnog sustava i znanosti.

Ilustracija -Posebna Vlada RH (foto HINA/ Damir SENČAR)

Tags: , , , ,