Neovisni novinarski portal
18.4.2021.
(NE)ZANIMLJIVOSTI
Ništa od nove rubrike koja bi se bavila događajima u proteklom tjednu.

Tjednica:
U ime 50 milijuna eura i Mulj prometa

Ništa od nove rubrike koja bi se bavila događajima u proteklom tjednu.

Već neko dulje vrijeme smo imali ne baš odveć originalnu namjeru uvesti nekakvu stalnu tjednu rubriku koja bi se bavila najistaknutijim zbivanjima u proteklom tjednu. S namjerom radijeg isticanja pozitivnih zbivanja, a ne onih negativnih. No kako bi tjedan odmicao, na tzv. dnevnoj bazi bi se prebrzo smjenjivali događaji na društveno-političkoj pozornici, od kojih bi svaki po svojoj apsurdnosti, nevjerojatnosti ili odvratnosti trebao biti uvršten u takvu nekakvu rubriku.  U jednom tjednu se dogodi toliko takvih nazovi čudesa da baš i nije lako izabrati ‘hitove’. A još teže je naići na željene pozitivne događaje. Zato nećemo uvesti tu rubriku.

Ipak, kad već pišemo, valja zabilježiti kako se primjerice proteklog tjedna doznalo kako je stanoviti poduzetni Ante Brkić, brat poznatijeg svojega brata Milijana, domoljubne perjanice vladajuće nakupine HDZ, vlasnik nekih 19 tvrtki, te kako se domogao povoljnog najma svega 11 poslovnih prostora u središtu Zagreba i šire, a koji su u vlasništvu Grada Zagreba.

Posebno su zanimljivi nazivi nekih njegovih tvrtki, kako piše Index: Mr. Joseph’s za gospodu j.d.o.o., Brko projekt j.d.o.o., Imposant j.d.o.o., Mulj promet j.d.o.o., Twist promet j.d.o.o., Brko usluge j.d.o.o. itd.

Mulj promet j.d.o.o. – zove se, dakle, tvrtka A. Brkića koji je, kako se navodi, zaslužan za turneje Mate Bulića, Mladena Grdovića, Dražena Zečića i Kolinde Grabar Kitarović po Australiji, a u kojem su obilazii tamnošnje klubove iseljenika u svojstvu domoljubnih superzvijezdi.

Drugi slučaj o kojemu piše tjednik Nacional je pak uputio na činjenicu kako je zagrebački nadbiskup Bozanić smijenio šefa skupine nazvane Zbor prebendara Prvostolne crkve monsinjora Miju Gabrića zbog nejasnoća oko sudbine 50 milijuna eura vrijednog tzv. crkvenog novca i(li) crkvene imovine. Ličani mu predbacuju i gradnju apartmanskog naselja na preurbaniziranim Plitvicama.

Pedeset milijuna eura? U ime novca. U ime 50 milijuna eura. Zgrtanje crkvenog bogatstva nema baš puno veze s kršćanstvom na kojega se tobože mnogi crkveni sustavi u svijetu pozivaju, niti s poznatim naukom Isusa Krista, a koji je prema predaji odavno jasno kazao što misli o licemjerima i farizejima. Takvi bi ga danas, s obzirom da proziva upravo njih, da se pojavi u fizičkom obliku, smjesta smjestili u okove.

– Ne zgrćite sebi blago na zemlji, gdje ga moljac i rđa nagrizaju i gdje ga kradljivci potkapaju i kradu. Zgrćite sebi blago na nebu, gdje ga ni moljac ni rđa ne nagrizaju i gdje kradljivci ne potkapaju niti kradu. Doista, gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce – poručio je Isus u Govoru na gori, kako navodi Biblija poručujući i: Ne možete služiti Bogu i bogatstvu.

Ima još. Protekli tjedan je bio bremenit sličnim slučajevima razotkrivanja kvarnih političara, lažnih domoljuba i pseudoduhovnika, te po medijskoj prisutnosti ‘u ime ovoga ili onoga‘ dijaboličnih sijača mržnje i neprijateljstava među ljudima…

Zato je najbolje ovdje stati, pa sve što prije zaboraviti. Nema smisla iznova se uznemiravati.

I maltretirati čitatelje, tj. vas.

To je razlog i zašto nećemo uvesti gore spomenutu tjednu rubriku potencijalnog naziva: Tjednica. 

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI